ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Σ. ΜΠΑΓΙΑ

Η είδηση του θανάτου του εισαγγελέα Εφετών Σωτήρη Μπάγια έπεσε σαν “βόμβα” το πρωί της 5ης Απριλίου. Ο 58χρονος δικαστικός μπορεί να ήταν φανατικός καπνιστής αλλά ήταν υγιέστατος. Όμως έφυγε από τη ζωή ξαφνικά παρόλο που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.

Σχεδόν δυο εβδομάδες μετά όμως εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το τι προκάλεσε τον θάνατό του. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, πλέον υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία που δημιουργούν την αίσθηση πως ο εισαγγελέας της δίκης των Πυρήνων της Φωτιάς και προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών όταν εξαρθρώθηκε η 17 Νοέμβρη, δεν έχασε τη ζωή του από μια σπάνια ίωση αλλά από κάτι άλλο!

Οι θεράποντες γιατροί του, ανακοίνωσαν πως ο Σωτήρης Μπάγιας πέθανε εξαιτίας τσιμπήματος μολυσμένο τσιμπουριού. Προκλήθηκε μόλυνση, η οποία προκάλεσε στον ασθενή κατάρρευση του ανοσοποιητικού του. Όμως η οικογένειά του, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάτι τέτοιο δεν συνέβη όπως προέκυψε από τις εξετάσεις που έγιναν στον σκύλο της οικογένειας, ο οποίος δεν έπασχε από τέτοια ασθένεια!

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, η σύζυγος του Σωτήρη Μπάγια, επίσης εισαγγελέας Ευγενία Παπαγεωργίου, επιβεβαίωσε τα παραπάνω αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο αν δεν διερευνήσει συγκεκριμένα στοιχεία που διαθέτει.

Δεν έκρυψε όμως ότι την απασχολεί το γεγονός πως η διάγνωση που έγινε, δεν ήταν σωστή. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι τον τελευταίο καιρό ο Σωτήρης Μπάγιας είχε αναλάβει μια μεγάλη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η υπόθεση αυτή ήταν άκρως απόρρητη και είχε ανατεθεί στον 58χρονο εισαγγελέα από «πολύ ψηλά». Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Σωτήρης Μπάγιας είχε εκφράσει τον τελευταίο καιρό φόβους ότι μπορεί να απειληθεί η ζωή του. Ίσως αυτούς τους φόβους να τους είχε εκμυστηρευτεί στην οικογένειά του.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, την αποστολή αυτή γνώριζαν σημαντικά πολιτικά πρόσωπα.

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ