ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΧΗΡΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Οι συνεχιζόμενες τραγωδίες, αλλά και το ενδεχόμενο Ευρωπαϊκής Συνόδου για το μεταναστευτικό, εκθέτουν τη στρατηγική της Συγγρού, που είχε επενδύσει στους υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης για τους “λαθρομετανάστες”

Η ηχηρή σιωπή της Νέας Δημοκρατίας 24 ώρες μετά την εκατόμβη θυμάτων στη Λαμπεντούζα και ενώ νέο ναυάγιο σημειώθηκε έξω από τη Ρόδο και δύο πλοία με 400 μετανάστες έχουν εκπέμψει σήμα κινδύνου στη Μεσόγειο, αλλά και ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση, προδίδει την αμηχανία της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Συγγρού είχε επενδύσει στους υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης για τους “λαθρομετανάστες” , σε μία προσπάθεια να μεταφέρει την αντιπολιτευτική της αιχμή από το πεδίο της οικονομίας στα θέματα της καθημερινότητας και να συνδυάσει το μεταναστευτικό με τη ρητορική της περί κατάλυσης της δημόσιας ασφάλειας. Η πρώτη μάλιστα από τις προσυνδιασκέψεις της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 25 Απριλίου θα έχει ως θέμα το μεταναστευτικό.

Τίθεται όμως πλέον και από γαλάζιους το ερώτημα κατά πόσον αυτή η ρητορική αντέχει πλέον. Αλλά και κατά πόσον η στάση της σαμαρικής ηγεσίας τελικά της αποφέρει πράγματι πολιτικά οφέλη ή δημιουργεί τον κίνδυνο νέων απωλειών προς το κέντρο και ταυτόχρονα στροφής δεξιών ψηφοφόρων προς τη ΧΑ.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι η Συγγρού ενώ έσπευσε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την επίσκεψη του σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν απάντησε στις κατηγορίες του Μαξίμου περί εκμετάλλευσης ενός ευρωπαϊκού και πολυσύνθετου προβλήματος. Εφόσον γίνει αποδεκτό το αίτημα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής (αίτημα που προσυπέγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός) η ηγεσία της Ν.Δ θα βρεθεί σε πιο δύσκολη θέση.

Όχι τόσο γιατί το μεταναστευτικό δεν ξυπνά πράγματι αντανακλαστικά των συντηρητικών ψηφοφόρων ή γιατί δεν υπάρχει κατά τη γνώμη των νεοδημοκρατών πρόσφορο πεδίο κριτικής στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το ζήτημα (είναι ενδεικτικό ότι ο Νίκος Δένδιας κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση για την αξιοποίηση των πόρων από τα ευρωπαϊκά ταμεία για τη μετανάστευση, ενώ η Τασία Χριστοδουλοπούλου δέχθηκε πολλές επιθέσεις από γαλάζιους για τις περίφημες δηλώσεις της). Αλλά γιατί ο ισχυρισμός λίγο πολύ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ενεθάρρυνε με την πολιτική της τους δουλεμπόρους δοκιμάζεται.

news247.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ