ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο Δήμος Φαρσάλων, από την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε στην αξιοποίηση προγράμματος ανακύκλωσης γυαλιού. Η διαδικασία ξεκίνησε µε την τοποθέτηση, σε πρώτο στάδιο, επτά ειδικών κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών, σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία της πόλης των Φαρσάλων, όπου φιλοξενούνται επιχειρηματικές δραστηριότητες, ήτοι στις οδούς:

  1. Λαμίας 36
  2. Λαμίας 73
  3. Λαρίσης 35
  4. Συμβολή οδών Θέτιδος και Λαρίσης
  5. Συμβολή οδών Θέτιδος και Απιδανού
  6. Συμβολή οδών Αθηνάς και Θεοτοκοπούλου
  7. Συμβολή οδών Βάρναλη και Ρήγα Φεραίου.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) με σκοπό και στόχο την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες, χωρίς τη συλλογή σε χωριστό ρεύμα, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Γιαχνής ανέφερε σχετικά:

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συλλογής γυάλινων συσκευασιών, ξεχωριστά από τους μπλε κάδους, που στοχεύει, κυρίως, στους μεγάλους παραγωγούς των γυάλινων συσκευασιών και συνεπώς η χωροθέτησή τους έγινε, βασικά, σε σημεία και περιοχές επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπου καταναλώνονται προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία και απορρίπτονται σε μεγάλες ποσότητες.

Η αποκομιδή των γυάλινων συσκευασιών θα γίνεται από ειδικό μηχάνημα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και το όφελος μέσα από τη συγκεκριμένη παροχή αναμένεται να είναι σημαντικό, αφού θα μειωθούν οι ποσότητες των μεταφερόμενων απορριμμάτων και κατά συνέπεια το κόστος τους».

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος επεσήμανε ότι: “Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα όσο το δυνατόν πιο καθαρό ρεύμα αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας στο σημείο που παράγονται και να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες του χώρου να συμμετέχουν στην ανακύκλωση.

Απώτερος σκοπός όλων αυτών των δράσεων,τις οποίες υιοθετεί και προωθεί ο Δήμος Φαρσάλων στα πλαίσια της περιβαλλοντικής και ενεργειακής πολιτικής του είναι η μείωση των οικιακών απορριμμάτων, η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά, πρωτίστως, η ευαισθητοποίηση των πολιτών, δεδομένου ότι καμία προσπάθεια του Δήμου δεν μπορεί να ευοδωθεί, δίχως την ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Η καθαριότητα της πόλης είναι και υπόθεση όλων και δείκτης πολιτισμού”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ