ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επειδή  όπως υποστηρίζει κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνονταν όλα τα μεγάλα ζητήματα του κλάδου χωρίς ουσιαστικό διάλογο , με προχειρότητα στα μεγάλα θέματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και με ελάχιστες εξαιρέσεις, και αγγίζει κάποια θέματα με ασάφεια όσον αφορά τις διαδικασίες και στο τελικό αποτέλεσμα, τα οποία ήταν βασικά  μας αγωνιστικά αιτήματα ( διαθεσιμότητα, πειθαρχικό δίκαιο, τράπεζα θεμάτων).

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής: “Αυτό δείχνει ξεκάθαρη έλλειψη οράματος και στρατηγικής, αδυναμία διατύπωσης ολοκληρωμένης πρότασης για τα εκπαιδευτικά ζητήματα και διάψευση των προσδοκιών ότι δε θα επαναλάμβανε την απαράδεκτη πρακτική των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών να υποβάλλουν ρυθμίσεις για την παιδεία σε άσχετα νομοσχέδια.

Είδαμε το Υπουργείο να αγνοεί την ΟΛΜΕ, να δίνει στους εκπαιδευτικούς συντάκτες μέρος του πολυνομοσχεδίου, χωρίς να υπάρξει διαβούλευση. Δεν υπάρχει αναφορά στις δαπάνες για την παιδεία, κάτι που ο εκπαιδευτικός κλάδος θεωρεί βασικό για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης. Δε γίνεται καμία αναφορά  στην επαναφορά των μισθολογικών  απωλειών που υπεστήκαμε  όλα τα χρόνια των μνημονίων και στο ξεπάγωμα της βαθμολογικής καθήλωσης μέσω του Ν. 4024 του ενιαίου μισθολογίου. Αναφέρεται στην έκφραση βούλησης για κατάργηση του προηγούμενου πλαισίου αξιολόγησης, με πρόθεση να εφαρμοστεί ένα σύστημα αποτίμησης του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου για την βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δείξει υπευθυνότητα και αντιλαμβανόμενο, ότι οι προθέσεις μόνο δεν αρκούν, να προχωρήσει σε διάλογο με την ομοσπονδία μας ώστε να υπάρξει εθνικός σχεδιασμός για την παιδεία, κάτι που αν δεν γίνει θα είναι σε βάρος της εκπαίδευσης, των  εκπαιδευτικών και φυσικά των μαθητών και των γονέων τους.

Δηλώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα δεχτούμε πολιτικές μνημονίων ή όπως αλλιώς βαφτιστούν, οι οποίες φαλκιδεύουν τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα του λαού και θα βρεθούν απέναντι σε λογικές του αποφασίζομεν μόνοι μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ