Ο Γ. ΤΑΦΥΛΛΗΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ “ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ”

Casus belli μεταξύ γενικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και κυριακάτικης εφημερίδας αποτέλεσε δημοσίευμα της τελευταίες με το οποίο επιχειρείται να παρουσιαστεί ως «άνθρωπος» της εταιρείας Lockheed Martin ο οποίος και διαδραμάτισε ρόλο στη απόφαση του εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Στο δημοσίευμα, όπου για άλλη μια παραβλέπεται ότι η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και ότι η νέα την υπόγραψε για να έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι στην ΕΑΒ και για να μη αχρηστευθούν πλήρως τα επί χρόνια ακινητοποιημένα αεροσκάφη, ο νυν γ.γ. του υπουργείου Γιάννης Ταφύλλης χαρακτηρίζεται ως «υπεργολάβος» της γνωστής αμερικανικής εταιρείας σε πρόγραμμα αντισταθμιστικών ωφελημάτων το οποίο -όπως αναφέρεται- ελέγχεται από την Δικαιοσύνη, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι στην αποκάλυψη του σκανδάλου των «τυφλών» Mirage 2000 που διαδραμάτισε ρόλο ο απόστρατος σμήναρχος και πρώην μέλος της γραμματείας του τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το έπραξε εξαιτίας των δήθεν «σχέσεων» του με την Lockheed που θεωρείται ανταγωνίστρια με την γαλλική εταιρεία.

Μετά, λοιπόν, από το δημοσίευμα ο γ.γ. εξέδωσε ανακοίνωση στη οποία αφού το χαρακτηρίσει ως «σωρεία ανακριβειών και χαλκευμένων  στοιχείων», τονίζει ότι «η συνέχεια θα δοθεί στη δικαιοσύνη» καθώς έχει ξεπεραστεί «κάθε αθλιότητα».

Συγκεκριμένα τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης αναφέρουν ότι: «Δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” επιχειρεί με σωρεία ανακριβειών και χαλκευμένων  στοιχείων να με εμφανίσει ως  άνθρωπο των εξοπλιστικών προγραμμάτων με διασυνδέσεις και επιρροές που λίγο ως πολύ καλύπτουν ολόκληρη την υφήλιο. Τους απαντώ ευθέως ότι έχουν ξεπεράσει κάθε αθλιότητα και ότι η συνέχεια θα δοθεί στη δικαιοσύνη».

Και συμπληρώνεται: «Σε ότι με αφορά: Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με σύστημα που παρέλαβε η Πολεμική Αεροπορία, που κατά το δημοσίευμα τη ζημίωσε, ούτε με την όποια εταιρεία το υλοποίησε.   Απασχολήθηκα για δύο χρόνια περίπου στην εταιρεία Ελληνικά Λειτουργικά Συστήματα Α.Ε ως project manager για την ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος με τελικό αποδέκτη την Αεροπορία. Η σύμβαση αυτή ακυρώθηκε το 2006 από την οφειλέτρια εταιρεία (LM) και ανατέθηκε σε τρίτη. Μετά την αποστρατεία μου εργάστηκα για τρία χρόνια ως σύμβουλος πληροφορικής στο στρατηγείο Νοτιοκεντρικής Ευρώπης και όχι σε εξοπλιστικά προγράμματα όπως διατείνεται το δημοσίευμα. Σε ότι αφορά την καταγγελία στη Δικαιοσύνη που εμπλέκει το πρόσωπό μου, την οποία θα συνδράμω ευχαρίστως όποτε κληθώ, το δημοσίευμα παρέλειψε επιμελώς  να αναφερθεί σε γνωστά στοιχεία που θα βοηθούσαν να γίνει αντιληπτό το ποιός τελικά καταγγέλλει και τι […]  Η όλη επίθεση στο πρόσωπό μου εντάσσεται σ’ ένα πόλεμο υπονόμευσης και φθοράς της κυβέρνησης που εκπορεύεται από συγκεκριμένα κέντρα, τα οποία υπηρετούν συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που χρησιμοποιούν τις “μονταζιέρες” τους» σε ρόλο πολιορκητικού κριού. Τους πληροφορούμε πως λάθος πόρτα χτύπησαν. Επίσης να ξέρουν πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ