ΣτΕ : ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΓΡΑΠΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι αρκεί η κατοχή ενός από τα μη επιτρεπόμενα αντικείμενα, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το κινητό τηλέφωνο, «χωρίς να είναι απαραίτητος να αποδεικνύεται η χρήση του».

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε τον μηδενισμό  δύο γραπτών  μαθητών,  ενός σε Γενικό Λύκειο της  Βούλας Αττικής και ενός  σε Γενικό Λύκειο στην  Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, για αυτό το λόγο. Τα κινητά στην κατοχή των μαθητών έγιναν αντιληπτά από τους καθηγητές τους όταν πήγαν στις τουαλέτες.

Η εκπαιδευτική νομοθεσία αναφέρει ότι οι μαθητές κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξετάσεων δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, κ.λπ. Σε περίπτωση που βρεθούν στην κατοχή τους τα επίμαχα αντικείμενα το γραπτό μηδενίζεται.

Οι δύο μαθητές προσέφυγαν στην Διοικητική Δικαιοσύνης (Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και Θεσσαλονίκης) και δικαιώθηκαν.  Όμως, τόσο ο υπουργός Παιδείας, όσο και η Γενική Επίτροπος της Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων άσκησαν έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ του νόμου κατά των δύο επίμαχων εφετειακών αποφάσεων.

news247.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ