Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εκδηλωση τιμής και μνήμης της εργατικής πρωτομαγιάς και των εργατών που θυσιάστηκαν σε όλο τον κόσμο για να διεκδικήσουν δικαιώματα για την εργατική τάξη, διοργάνωσε χθες η δημοτική κοινότητα Τυρνάβου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γκαμπέτας, ο οποίος μεταξύ άλλων στην ομιλία του τόνισε ότι σήμερα οι εργατικοί αγώνες σήμερα στην Ελλάδα του μνημονίου πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην υπεράσπιση των βασικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες αφού στη χώρα μας έγινε μία από τις πιο άγριες επιθέσεις στα βασικά εργατικά και εργασιακά δικαιώματα, με τελικό σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους του κεφαλαίου μέσα από την ελαχιστοποίηση του κόστους της εργασίας, στη διαδικασία της παραγωγής.

tyrn2Οπως τόνισε ο Γ. Γκαμπέτας η λύση βρίσκεται στην αντίσταση απέναντι στις τρόικες (εσωτερικού και εξωτερικού) και σε κάθε τι που προσπαθεί ν’ ανατρέψει τα κεκτημένα του παρελθόντος αλλά και στην αγωνιστική διεκδίκηση της υπεραξίας της εργασίας με απώτερο στόχο την πτώση του καπιταλισμού.Την χθεσινή εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης, ο οποίοςκατέθεσε και στεφάνι, οι αντιδήμαρχοι Αλ. Χατζηκρανιώτης, Χ. Τσιόπας και Κ. Κουλιός, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Τυρνάβου Γ. Χαλούλης, ο πρόεδρος του Ε.Σ. Τυρνάβου Τ. Ψύρρας, εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

tyrn1

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ