Β. ΒΑΡΝΑΣ: 300 ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 700.000 ΕΥΡΩ ΜΟΛΙΣ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Ο Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου σε εκδήλωση  της δημοτικής  του  παράταξης,   ο επικεφαλής  της  ελάσσονος  αντιπολίτευσης στο δήμο Ελασσόνας  κ. Βασίλης Βαρνάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Επιμένοντας  στη  γραμμή του  ανέξοδου εντυπωσιασμού και των κενών περιεχομένου δηλώσεων, ο δήμαρχος  Ελασσόνας   μέσα  από  μια  ομιλία  του  γεμάτη   γρίφους και  υπονοούμενα επιχειρεί  για μία ακόμη φορά να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όχι όμως για το έργο που παράγει (;) ο ίδιος και η δημοτική αρχή, αλλά για την… «καμένη γη» που δηλώνει πως παρέλαβε.

Αν  πάλι  υπάρχουν  στοιχεία  τα  οποία  συνηγορούν  σε  κακοδιαχείριση  της προηγούμενης  δημοτικής  αρχής  όφειλε  ήδη να  τα  είχε  εμφανίσει  και οχι  να  αφήνει   αιχμές  χωρίς  περιεχόμενο  προς άγαν  εντυπώσεων.

Από  τις  μέχρι  τώρα  όμως  δηλώσεις  του Δημάρχου  εύλογα  προκύπτουν  ορισμένα καίρια ερωτήματα.

Γνωρίζει άραγε τη σημασία των λόγων του κ. Ευαγγέλου ή απλά παραπληροφορεί   και  ψεύδεται  με προφανή  σκοπό και  στόχο  την  δημιουργία ενός άλλοθι  στην προσπάθειά του να καλύψει την προφανή αδυναμία  του  να είναι  ουσιαστικός  και  παραγωγικός  στα  καθήκοντα  του;

Είναι  απορίας   άξιον  όμως  γιατί  μέχρι τώρα  αυτά  τα  στοιχεία  δεν τα  εμφάνισε  στα  αρμόδια  θεσμικά  όργανα  και  πρωτίστως  στο δημοτικό  συμβούλιο  Ελασσόνας,  αλλά  επέλεξε  την  στιγμή  μιας  φιλικής  βραδιάς  μεταξύ  τυριού  και  αχλαδιού  και  εν μέσω  λαϊκών  ασμάτων,   για να μας προειδοποιήσει να  μην  τον  προκαλούμε  διότι  θα  ανοίξει  το στόμα του.

Προσπαθεί άραγε να  εκφοβίσει  ο κ. Δήμαρχος κάποιον με  τα λεγόμενα  του; Αυτός είναι ο ρόλος του πρώτου πολίτη της περιοχής; Να αποκρύπτει; Να εκβιάζει ή να μιλά ανοιχτά για ότι συμβαίνει στο δήμο;

Παραβλέπουμε και θεωρούμε ανάξια σχολιασμού  τα  οικονομικά  μεγέθη  στα οποία   αναφέρεται ο κ. Ευαγγέλου, καθώς το θέμα αναμένεται να έρθει σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν μπορούμε όμως να μη καυτηριάσουμε την ασχετοσύνη εκείνων που έχοντας μπερδέψει τα… μπούτια τους, έσπευσαν να συνδέσουν τα ληξιπρόθεσμα με τις… «μαύρες τρύπες». Ας μάθουν λοιπόν ότι τα  ληξιπρόθεσμα δεν  αποτελούν  έλλειμμα  του  δήμου,  αλλά  εν  δυνάμει  έσοδο  και  έτσι  υπολογίζονται,  επομένως  δεν  προστίθενται  σε  πιθανά   ελλείμματα  και δαπάνες   αλλά  αφαιρούνται.

Δυστυχώς κύριε δήμαρχε, για μία ακόμη φορά το πολυπληθές επιστημονικό σας προσωπικό σε επίπεδο συμβούλων, δεν κατάφερε να σας προστατέψει από μία ακόμη γκάφα!

Και στην αγωνία σας να εμφανίσετε απέναντι σε οικείους χειροκροτητές μία ρόδινη εικόνα για το δήμο Ελασσόνας, ξεχάσατε να μας μιλήσετε για τις περίπου 300 απ’ ευθείας αναθέσεις οι οποίες χωρίς κανέναν έλεγχο από το δημοτικό συμβούλιο, μόνον με τη δική σας υπογραφή, διέθεσαν μόλις σε 8 μήνες θητείας (!) περί τις 700.000 ευρώ σε πρόσωπα που μόνον εσείς επιλέξατε και κανένας άλλος. Είτε οι αναθέσεις αφορούσαν το δήμο, είτε τη ΔΕΥΑ.

Μιλάτε διαρκώς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου κ. Ευαγγέλου, νομίζοντας απλά πως οι δημότες της Ελασσόνας και κυρίως οι επαγγελματίες της περιοχής, δεν γνωρίζουν τις αυταρχικές και ηθικά μεμπτές συμπεριφορές σας.

Δεν διοικείται ο δήμος κ. Ευαγγέλου με μακροσκελή δελτία τύπου, βαρύγδουπες δηλώσεις και φωτογραφικά σχόλια, τα οποία μόνον την προσωπική σας προβολή εξυπηρετούν. Η δε, αλαζονεία σας έφθασε σε τέτοιο σημείο, ώστε να εκδώσετε δήλωση προειδοποιώντας την κυβέρνηση – άκουσον, άκουσον – για τα αποθεματικά! Ας σας ξυπνήσει κάποιος από το όνειρο που ζείτε κ. Δήμαρχε. Δήμαρχος Ελασσόνας είστε. Όχι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Εν κατακλείδι, καλό λοιπόν θα ήταν να πάψει ο κ. δήμαρχος να προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργεί διάφορα άλλοθι, για δήθεν  δύσκολη οικονομική κατάσταση στον Δήμο, παρουσιάζοντας  αλλοιωμένα στοιχεία.

Έστω όμως κι έτσι να είναι τα πράγματα όπως τα περιγράφει ο κ  Δήμαρχος , η επιτυχημένη  επιχειρηματική  πορεία του  στον  ιδιωτικό  τομέα  αποτελεί  την  εγγύηση , πως θα βρει τρόπο να βγάλει  το δήμο Ελασσόνας  από το ‘τέλμα’, που  προσπαθεί  να  μας  πείσει  ότι  βρίσκεται”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ