ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τα αποθεματικά των ΟΤΑ αλλά και το αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής να διαγραφεί το ειδικό τέλος 80% από τα τιμολόγια των κατοίκων του Αργυροπουλίου για τα προηγούμενα χρόνια όπως γίνεται με τα τιμολόγια του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου ήταν τα δύο θέματα που πυροδότησαν κόντρες και εντάσεις στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Για το θέμα των αποθεματικών στην εισήγησή τους τόσο ο δήμαρχος Π. σαρχώσης όσο και οι αντιδήμαρχοι Χρ. Τσιόπας και Κ. Κουλιός ξεκαθάρισαν ότι η οριστική στάση του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να αποφασιστεί αφού γίνει και το συνέδριο της ΚΕΔΕ στο οποίο και η αυτοδιοίκηση θα ξεκαθαρίσει τη στάση της.

Πάντως ο δήμαρχος από την αρχή της τοποθέτησής του ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με την προώθηση κυβερνητικών αποφάσεων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ υποστήριξε ότι το θέμα της τοποθέτησης των αποθεματικών στην Τράπεζα Της Ελλάδος με τον τρόπο που αποφασίστηκε δημιουργεί κινδύνους για την αυτοτέλεια και την αυτονομία της αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δράσης Πόλιτων Στ. Ροντούλης τόνισε ότι θα έπρεπε το συμβούλιο τουΤυρνάβου να πάρει άμεσα απόφαση που θα ξεκαθαρίζει ότι τα αποθεματικά του δήμου δεν θα πρέπει να πάνε στην Τράπεζα της Ελλάδος ζητώντας να μπει η πρόταση προς ψήφιση στο συμβούλιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να θυσιαστεί και η αυτοδιοίκηση στις επιταγές των μνημονίων και των δανειστών, σημειώνοντας ότι αυτά τα χρήματα είναι χρήματα της φορολογίας του λαού και θα πρέπει να μείνουν στην αυτοδιοίκηση γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα διαλυθούν οι ήδη μισοδιαλυμένες δομές της. Και ο κ. Χατζηκράχτης υποστήριξε ότι  θα έπρεπε να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση και όχι να τη μεταθέσει για μετά το συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Οι κ.κ. Ροντούλης και Χατζηκράχτης σημείωσαν επίσης ότι θα πρέπει ο δήμαρχος να πάει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ με απόφαση του συμβουλίου για τα αποθεματικά την οποία θα πρέπει να εκφράσει σε εισήγηοσή του αλλά και με την ψήφο του.

Απαντώντας ο κ. Σαρχώσης σημείωσε ότι στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος μετέχει εξ οφίτσιο και εκφράζει τις θέσεις τους όπως και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που μετέχουν σε αυτό.

Τελικά το σώμα τάχθηκε κατά πλειοψηφία υπέρ της λήψης απόφασης για τα αποθεματικά μετά το συνέδριο της ΚΕΔΕ.

ΤΟ 80% ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Στη συνέχεια το συμβούλιο συζήτησε το αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής του δήμου για αφαίρεση από τους λογαριασμούς ύδρευσης των κατοίκων του Αργυροπουλίου του ειδικού τέλους 80% για τα προηγούμενα χρόνια.

Αλληλέγγυοι στο αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής τάχθηκαν οι επικεφαλής της Δράσης Πολιτών και της Λαϊκής Συσπείρωσης ενώ αντίθετα ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υιοθετηθεί ένα τέτοιο αίτημα θυμίζοντας ότι σήμερα η κοινωνία και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να στηρίξουν τη δημοτική αρχή στην απόφασή της για αναστολή της επιβολής του ειδικού τέλους 80% που ισχύει από φέτος σε όλο το δήμο αντί να δημιουργούν προβλήματα που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΤ.

Στην επιμονή των δύο παρατάξεων να υιοθετηθεί η πρόταση της Λαϊκής Επιτροπής και αφού υπήρξαν και εντάσεις από την πλευρά εκπροσώπων της Λαϊκής Επιτροπής, ο αντιδήμαρχος Χρ. Τσιόπας κατέθεσε δική του αντιπρόταση σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να στηριχθεί η δημοτική αρχή στην πολιτική που εφαρμόζει στο νερό με την αναστολή του ειδικού τέλους 80% και τη διαγραφή του από τους 3 λογαριασμούς του 2011 σε Αμπελώνα και Βρυότοπο.

Η πρόταση του κ. Τσιόπα πέρασε κατά πλειοψηφία από το συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του δ.σ. δεν υπήρξε κανένας σύμβουλος της παράταξης του κ. Μαλάκου ενώ μετά τη συζήτηση των δύο παραπάνω θεμάτων αποχώρησαν και οι σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ