Π. ΣΑΠΚΑΣ: ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΞΥΠΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Την ευκαιρία να περάσουν μια νύχτα στη Δημοτική Πινακοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη με υπνόσακο και… παντόφλες θα έχουν μικροί Λαρισαίοι, στο πλαίσιο του «Sleepover-διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες», που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Λάρισα από το  Δήμο Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών σε συνεργασία με δημοτικούς και δημόσιους χώρους πολιτισμού.

«Πρόκειται για μια από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές  πρακτικές που αλλάζει ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε μια τέτοια εμπειρία, μετατρέποντάς τον σε βιωματικό και ενεργητικό, αφού με δυό  λόγια κοιμόμαστε στο μουσείο και ξυπνάμε στον πολιτισμό!», επεσήμανε πολύ εύστοχα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας  κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στα ΜΜΕ, στο « Μύλο του Παππά».

Οι δράσεις, που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 8-10 ετών,  περιλαμβάνουν γνωριμία με το έργο του Βαν Γκογκ, παρατήρηση του ουράνιου θόλου με τηλεσκόπιο, ξενάγηση και γνωριμία με τη βιβλιοθήκη αλλά και προσπάθεια αναβίωσης του παραδοσιακού εθίμου του «νυχτεριού», προκειμένου να δοθεί και το στίγμα της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Όπως τόνισαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς «… τα πάντα γίνονται υπό το πρίσμα της διεκδίκησης της Λάρισας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», ενώ τις δράσεις υποστηρίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν την Τετάρτη 6 Μαΐου  και αφορούν στη συμπλήρωση 60 συνολικά θέσεων(20 περίπου παιδιά για κάθε χώρο πολιτισμού), θα γίνονται δε αποκλειστικά από τους γονείς των παιδιών στο τηλέφωνο 2410614449.

Τέλος,  οι διανυκτερεύσεις ξεκινούν το Σάββατο 23/5 στη Δημοτική Πινακοθήκη και θα συνεχισθούν στις 6/6 στο Λαογραφικό Μουσείο και στις 13/6 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, από τις 19.00 έως τις 9.30 το πρωί της επόμενης μέρας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ