ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στη δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου για τη στάση της στο αίτημα που υπέβαλαν τα μέλη της επιτροπής περί διαγραφής του ειδικού τέλους 80% από τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ των προηγούμενων χρόνων στο Αργυροπούλι. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Για άλλη μια φορά, εν μέσω παραινέσεων. συμβουλών και παρατηρήσεων, τόσο του δημάρχου όσο και των αντιδημάρχων, εισπράξαμε την άρνηση της δημοτικής αρχής σχετικά με την ικανοποίηση κοινωνικών αιτημάτων μας για την τιμολογιακή πολιτική στο νερό, που υποβάλαμε μέσω ανοιχτής επιστολής στις 16 Μάρτη 2015. Επιστολή που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Απρίλη 2015.

Από την συζήτηση προέκυψε ότι ή δημοτική αρχή αδυνατεί να ξεφύγει από μια στενά διαχειριστική και ταμιακή αντίληψη στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, παραπέμποντας οποιοδήποτε αίτημα στο απώτερο μέλλον, απαιτώντας ταυτόχρονα και την συναίνεση για αυτή της την πολιτική.

Ως Λαϊκή Επιτροπή δηλώσαμε ότι οδηγός και  κριτήριο της δράσης μας είναι η υπεράσπιση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, που πλήττεται βάναυσα από τις σημερινές πολιτικές και όχι η συμπόρευση και συστράτευση με αυτές είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο.

Τέλος ενώ θα περίμενε κανείς να μπει σε ψηφοφορία το πλαίσιο των αιτημάτων μας και να παρθεί σχετική απόφαση, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι από την πλευρά της πλειοψηφίας κατατέθηκε για ψηφοφορία μια νεφελώδης αντιπρόταση – ψήφισμα, κατά παράβαση του κανονισμού.

Κατόπιν τούτου αποχωρήσαμε καταγγέλοντας τέτοιες πρακτικές, που αποτελούν σαφή υπεκφυγή τοποθέτησης.

Απ’ όλα τα παρά πάνω χρειάζεται οι συμπολίτες μας να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα και να συστρατευθούν με τη Λαϊκή Επιτροπή, γιατί μόνο με το δικό μας αγώνα, την οργανωμένη δράση μέσα από τα ταξικά σωματεία, την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, την ενότητα της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους φτωχούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία μπορούμε να έχουμε μέλλον και προοπτική. Για ανάκτηση των απωλειών , για όλα όσα μας ανήκουν.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ