Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

Δεν επηρεάζει τη συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου στο δήμο Λαρισαίων και στη ΔΕΥΑΛ η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας να ακυρώσει κάποιες από τις σχετικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Λάρισας.

Και δεν επηρεάζει επειδή η μία απόφαση που αφορά την εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου στο δήμο για τους πολύτεκνους, τα ΑμεΑ και τους άπορους εγκρίθηκε κανονικά από την αποκεντρωμένη διοίκηση και αφορά πάνω από 1.600 δικαιούχους.

Η άλλη απόφαση που αφορούσε μακροχρόνια άνεργους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες ήταν αυτή που ακυρώθηκε και σύμφωνα με εκτιμήσεις του δήμου αφορά περίπου 200 δικαιούχους, ενώ ήταν γνωστό και στη δημοτική αρχή ότι ήταν δύσκολο να εγκριθεί μια τέτοια απόφαση αφού δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στην ισχύουσα νομοθεσία.

Αναφορικά με την απόφαση για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ αυτή εγκρίθηκε στο σκέλος της για τους πολύτεκνους, τα ΑμεΑ και τους άπορους και απορρίφθηκε για μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνους, μακροχρόνια άνεργους για νέους επαγγελματίες και επαγγελματίες με χαμηλά εισοδήματα.

Από το δήμο Λάρισας εκτιμούν ότι κακώς ακυρώθηκε ως προς το συγκεκριμένο σκέλος η απόφαση για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ αφού δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ισχύουσα νομοθεσία και για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή θα προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 151.

κατά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ