Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ 80% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης πλαισιωμένος από στελέχη της παράταξης, θέλοντας να αναδείξει το μείζον, όπως το χαρακτήρισε, θέμα της απαγόρευσης από την πλευρά της πολιτείας της κατάργησης του ειδικού τέλους 80% από τα τιμολόγια της ΔΕΥΑ Τυρνάβου.

Ο κ. Ροντούλης υποστήριξε ότι ο δήμαρχος απέκρυψε από το δημοτικό συμβούλιο έγγραφα που αφορούν το ειδικό τέλος 80% στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ, και τα οποία δημιουργούν νέα δεδομένα που όπως σημείωσε έχουν ως εξής:

1) Στις 11-3-2015 με το υπ. Αριθμ. 3959/43538 έγγραφο της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας ζητά διευκρινίσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με την επιβολή του ειδικού τέλους 80% (αρ. 11, ν. 1069/1980).

2) Στις 31-3-2015 με το υπ. Αριθμ. 8954 έγγραφο του, το Υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, διευκρινίζει ότι η επιβολή του ειδικού τέλους 80% έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και ότι δεν στοιχειοθετείται επί της συγκεκριμένης περίπτωσης ούτε κάποιος κανόνας ανταποδοτικότητας, ούτε κάποια δυνατότητα αναπροσαρμογής του τέλους εκ μέρους της ΔΕΥΑ.

3) Κατόπιν της αλληλογραφίας αυτής, στις 28-4-2015 με το υπ. Αριθμ. 5999/65561 έγγραφο της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητά από τη ΔΕΥΑΤ να προχωρήσει σε αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της, για να εφαρμόσει τις εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών.

000_0209«Τούτων δοθέντων, τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει ο κ. Σαρχώσης έρχονται αβίαστα στα χείλη όλων: Πρώτον, γιατί ο κ. Σαρχώσης έκρυψε τα προαναφερθέντα έγγραφα από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο; Δεύτερον, γιατί διαβεβαίωνε τους πάντες για τη νομιμότητα των ενεργειών του; Τρίτον, θα προχωρήσει τώρα στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της ΔΕΑΥΤ, όπως διατάσσουν οι λατρευτοί του ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ σύντροφοι; Τέταρτον, θα ζητήσει από τους δημότες να καταβάλλουν στο μέλλον το τέλος 80%; Πέμπτον, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση διαχειριστικού ελέγχου στη ΔΕΥΑΤ; Έκτον, ποια είναι η θέση των υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΤ επί των προαναφερθεισών εξελίξεων; Έβδομον, ποια είναι η εισήγηση των υπευθύνων υπηρεσιακών παραγόντων για το όλο θέμα της επιβολής του ειδικού τέλους 80% και για τη συνεπακόλουθη βιωσιμότητα της επιχείρησης;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ροντούλης.

Παράλληλα ανέφερε και τα εξής:

«Η «Δράση Πολιτών» ζητά έκτακτο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, για να συζητηθούν οι σχετικές με το ειδικό τέλος 80% τρέχουσες εξελίξεις και, προς αποφυγή εσκεμμένων ή αθέλητων παρανοήσεων, καθιστά ευκρινή και ξεκάθαρη της θέση της, όπως εκφράζεται στα παρακάτω σημεία:

1) Οι δημότες πρέπει να ελαφρυνθούν και όχι να επιβαρυνθούν από την επιβολή ειδικού τέλους 80%.

2) Θα αγωνισθούμε, για να αρθούν οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του κ. Σαρχώση που εκθέτουν τον Δήμο και προοιωνίζονται επιβαρύνσεις για τους δημότες.

3) Θα αγωνισθούμε, για να διατηρηθεί ο δημοτικός έλεγχος στο νερό μέσω της διασφάλισης της βιωσιμότητας της ΔΕΥΑΤ.

4) Απαιτούμε, για λόγους ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, να αφαιρεθεί το ειδικό τέλος 80% από τα παρελθόντα τιμολόγια του Αργυροπουλίου, όπως συνέβη με τον Αμπελώνα και τον Βρυότοπο».

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ο κ. Ροντούλης στην αρχή της τοποθέτησής τους επανέφερε το θέμα της μη παράδοσης φακέλου των θεμάτων από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου στον ίδιο και στους συμβούλους της παράταξης υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή της δημοτικής αρχής στοχεύει στην απόκρυψη από την αντιπολίτευση σοβαρών θεμάτων του δήμου. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Καιρό τώρα η «Δράση Πολιτών» ζητά να έχει πρόσβαση στους φακέλους που αφορούν τα προς συζήτηση θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να επιτελεί σωστά τον αντιπολιτευτικό της ρόλο, να διασφαλίζει με ορθό και νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών και να επιβάλλει κανόνες και πρακτικές διαφανούς λειτουργίας κατά τις εργασίες του ανώτατου δημοτικού οργάνου.

Εντούτοις, η εύλογη αυτή απαίτηση μας απορρίφθηκε από τον κ. Σαρχώση, ο οποίος συνεχίζει να επιδεικνύει μια παράλογη, παράνομη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά και νοοτροπία.

Η «Δράση Πολιτών» προσπαθώντας να ερμηνεύσει την ακατανόητη αυτή συμπεριφορά του κ. Σαρχώση, κατήγγειλε ότι εκπηγάζει από μια ανυπόφορη κρυψίνοια που τον διακατέχει και από μια ανεπίτρεπτη πολιτική πρακτική αδιαφανούς λειτουργίας που έχει επιλέξει, για να κρατάει στο σκοτάδι τους δημότες και τις αντιπολιτευτικές παρατάξεις, ώστε να αναπτύσσει άνευ αντιλόγου τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό.

Δυστυχώς, οι αναλύσεις μας αυτές πολύ γρήγορα επαληθεύονται από τα γεγονότα. Μεγίστη απόδειξη οι εξελίξεις και τα έγγραφα που αφορούν το ειδικό τέλος 80% στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ, έγγραφα που απέκρυψε ο κ. Σαρχώσης από το προηγούμενο (29-4-2015) Δημοτικό Συμβούλιο και φέρνει στη δημοσιότητα η «Δράση Πολιτών», προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η αφερεγγυότητα του κ. Σαρχώση και να προληφθούν αρνητικές για τα οικονομικά συμφέροντα των δημοτών συνέπειες”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ