ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΩΓΗ

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη διοίκηση της “Αρωγής” για στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων σε ιδιωτικές κλινικές, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο αγώνας των εργαζόμενων στο συγκεκριμένο κέντρο αποκατάστασης θα συνεχιστούν μέχρι να εισπράξουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται. Στην ανακοίνωση που υπογράφει η διοίκηση του σωματείου αναφέρονται τα εξής:

“Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας EUROMEDICA «ΑΡΩΓΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε για να εμποδίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες  στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες  από την Δευτέρα 20 Απριλίου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Αντί η εργοδοσία να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει εδώ και 8 μήνες στους εργαζόμενους προχωρεί στην πρόσληψη νέων εργαζομένων και υπόσχεται ότι  «δεν θα τους αφήνει απλήρωτους πάνω από δύο μήνες»!!! Στήνοντας μ αυτόν τον τρόπο έναν  απεργοσπαστικό μηχανισμό για να εκβιάσει τους απεργούς.

Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας EUROMEDICA «ΑΡΩΓΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ χρησιμοποιεί κάθε είδους εκβιασμό  και απειλή για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους , φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να καλεί  την αστυνομία για να τους απομακρύνει από την συγκέντρωση που πραγματοποιούν καθημερινά εδώ και 14 μέρες έξω από την Αρωγή.

Οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν πλέον ζήτημα επιβίωσης καθώς η επιχείρηση τους έχει εξωθήσει στην ανέχεια και στην εξαθλίωση, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μάιου  αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και να βρίσκονται καθημερινά έξω από την Αρωγή, μέχρι να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα.

Δηλώνουμε ότι δεν θα τρομοκρατηθούμε από τους μηχανισμούς και τους άθλιους εκβιασμούς , ότι ο αγώνας για επιβίωση και αξιοπρέπεια είναι ισχυρότερος από την παγία πλέον τακτική του  ομίλου EUROMEDICA που ενώ κάνει επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ  δεν πληρώνει τους εργαζόμενους πανελλαδικά.

Οι εργαζόμενοι έχουν στο πλευρό τους  το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και τα σωματεία της δύναμης του, καθώς και τους ασθενείς της Αρωγής που είναι στο πλευρό τους και εκδηλώνουν καθημερινά την συμπαράσταση τους.

Όπως έγινε και σήμερα στην 24ωρη απεργία που δεν πέρασε η τρομοκρατία, οι απειλές και  οι εκβιασμοί της διεύθυνσης της ιδιωτικής κλινικής  Αρωγή. Η προσπάθεια της εργοδοσίας που για να εκφοβήσει τους απεργούς: βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε τους συγκεντρωμένους, χρησιμοποίησε απεργοσπαστικό μηχανισμό,  και κάλεσε την αστυνομία, απέτυχε!!!

Απαιτούμε από την εργοδοσία να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα, να σταματήσει τις απειλές και την τρομοκρατία.

Καλούμε  την εργατική τάξη της πόλης μας να βγάλει συμπεράσματα από τον τρόπο που πλουτίζουν οι πολυεθνικές, με κέρδη  που προέρχονται από την απλήρωτη εργασία των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Διεκδικούμε:

             Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

             Μόνιμη και σταθερή Δουλειά για όλους .

             Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας, με αναπλήρωση όλων των απωλειών που έχουμε ως σήμερα.

             Υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας σε όλες τις κλινικές.

             Καμία απόλυση”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ