«ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αρχαίους μύθους για τον Πηνειό που διασχίζει την Λάρισα: για την Σαλαμπριά την σεμνή κόρη που την έκλεψαν οι νεράιδες, για τα αδέρφια που γυρεύοντας την μάνα τους γινήκανε ποτάμια, για τον ζηλευτό έρωτα του Λίγκου και της Πίνδου που γέννησε ένα ποτάμι δάκρυα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Αμπελοκήπων Λάρισας της ΔΗΚΕΛ την Δευτέρα 4 Μαΐου.

Η ανάγνωση των μύθων από το βιβλίο της Μαρούλας Κλιάφα «Μύθοι και Θρύλοι της Θεσσαλίας» πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Ακτιβιστές Αναγνώστες: Διαβάζω για την πόλη, στην πόλη» που υλοποιείται από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την προώθηση της ανάγνωσης και εντάσσεται στην καμπάνια «Ημέρες Βιβλίου 2015», που συντονίζει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Από τον ακτιβισμό ανάγνωσης για το ποτάμι της πόλης δεν θα μπορούσαν να λείψουν παίξιμο παιχνιδιών με φωτογραφίες του ποταμού, αλλά και ζωγραφιές που έφτιαξαν τα παιδιά για τον Πηνειό.

Με την υπόσχεση να διαδώσουν τις ιστορίες για τον Πηνειό στους γονείς, τα αδέρφια και τους φίλους τους, τα παιδιά του ΚΔΑΠ δημιούργησαν έναν κρίκο στην αλυσίδα της φιλαναγνωσίας, με την ενθάρρυνση της αφηγήτριας παραμυθιών Κρυσταλλίας Μακατού, της νηπιαγωγού του ΚΔΑΠ Βάνας Μπικιώτη και την πολύτιμη βοήθεια της Ακριβούλας Κωνσταντινίδου. Φυσικά, οι εκκολαπτόμενοι μικροί ακτιβιστές αναγνώστες ευχήθηκαν καλή αντάμωση για νέες αναγνωστικές περιπέτειες, ώστε να διαδίδεται η αγάπη για τις ιστορίες, τους μύθους και το παιδικό βιβλίο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ