ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Η ΕΛΜΕ Λάρισας και η Επιτροπή Αγώνα  εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σήμερα, ανακοίνωσαν την επαναφορά των  τομέων εφαρμοσμένων τεχνών, υγείας πρόνοιας ,αισθητικής και κομμωτικής στα ΕΠΑΛ του Υπουργείου παιδείας επισημαίνοντας ότι και οι καθηγητές όλων των κλάδων (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ)επιστρέφουν στα σχολεία που είχαν καταργηθεί. 

Όπως ανέφεραν στο πλαίσιο της αμείλικτης “λογικής” των μνημονίων και της πολιτικής βούλησης των ντόπιων υποστηρικτών της, μεγάλο κομμάτι της Δημόσιας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ-ΕΠΑ.Σ)  ακρωτηριάστηκε εν μία νυκτί αφήνοντας κυριολεκτικά στον αέρα 25.000 μαθητές και 2.500 εκπαιδευτικούς. Με την απόφαση αυτή το εκπαιδευτικό φιλέτο της ΤΕΕ δωρίστηκε θρασύτατα στα ιδιωτικά ΙΕΚ, απροκάλυπτα μεροληπτώντας και καταργώντας επί της ουσίας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων σε σχέση με τους συμμαθητές τους τόσο των ΕΠΑ.Λ –ΕΠΑΣ όσο και των ΓΕΛ (Γενικών Λυκείων).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι συγκεκριμένες ειδικότητες υπήρξαν οι πιο δημοφιλείς  γεγονός που αποδεικνύεται α)από την άμεση απορρόφηση των μαθητών στην αγορά εργασίας μετά την απόκτηση του πτυχίου τους  β) από τη μεγάλη ζήτηση τους ενόσω λειτουργούσαν στα ΕΠΑ.Λ και τις ΕΠΑΣ πριν την αιφνίδια κατάργησή τους και γ) από τον μεγάλο αριθμό επιτυχόντων φοιτούντων στα ΕΠΑΛ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Ως οφείλαμε δώσαμε από την πρώτη στιγμή έναν επίμονο και παρατεταμένο αγώνα για την αποκατάσταση της αδικίας. Κρατώντας ψηλά την σημαία για το δικαίωμα στην μάθηση όλων των παιδιών, για τη Δημόσια δωρεάν Παιδεία, για το δικαίωμα στην εργασία. Το δίκαιο κατακτάται, δεν χαρίζεται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ