ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «3 ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ»

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα στα πλαίσια των δράσεων το Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct»,  σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας , τους Τeachers for Europe και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας διοργανώνουν με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, ένα 3ήμερο αφιερωμένο στο Παιδικό Βιβλίο με τίτλο:

«3 Λαρισαίου Συγγραφείς και μαθητές», (μαθητές συνομιλούν με συγγραφείς και γνωρίζουν παιδικά βιβλία).

Οι μαθητές σχολείων της Α’θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα έλθουν σε επαφή με την Ευρωπαϊκή παιδική λογοτεχνία, την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα 28 κράτη-μέλη, την ευρωπαϊκή ιδέα και κουλτούρα, θα γνωρίσουν δημιουργούς, τη διαδικασία και την εμπειρία της λογοτεχνικής δημιουργίας κι αυτή η γνωριμία με το θαυμαστό κόσμο του βιβλίου να αποτελέσει πηγή ευχαρίστησης και γνώσης, ώστε να δημιουργήσουν στο μυαλό τους εικόνες, πρόσωπα, αισθήματα, σκέψεις, κλπ.

Θα γίνει μια μικρή παρουσίαση στην αρχή, της Ευρώπης με τα 28 κράτη-μέλη της και στη συνέχεια ο κάθε συγγραφέας θα παρουσιάζει ένα από τα βιβλία του, στους μαθητές, με μοντέρνο τρόπο, πχ ένα λαϊκό παραμύθι, θα το διασκευάσουν σε ποίημα ή ζωγραφική, φωτογράφηση και παρουσίαση της ιστορίας μέσω Η/Υ, αφήγηση από τους ίδιους τους μαθητές ή δημιουργία μιας δικής τους ιστορίας, κλπ.

Στο τέλος, θα μπορούν να επισκεφθούν για λίγα λεπτά, την ευρωπαϊκή βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου ή να ανταλλάξουν απόψεις, ενώ μετά το πέρας του 3ήμερου, μπορεί να δοθεί στο σχολείο από το οποίο ήλθαν οι μαθητές υλικό, (φωτογραφίες, βεβαιώσεις συμμετοχής).

Θα υλοποιηθεί σε αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, σε συγκεκριμένες ώρες :  10:00-11:00, 11:00-12:00, 12:00-13:00 και ημερομηνίες. Τετάρτη 27 Μαΐου : Γιώτα Φώτου, Πέμπτη 28 Μαΐου : Βασίλης Καραβίδας, Παρασκευή 29 Μαΐου : Ευδοκία Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου.

Σε περίπτωση συμμετοχής ολόκληρων τμημάτων μαθητών θα πρέπει να υπάρξει απαραίτητα, τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γραμματεία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, για να ορισθεί το ραντεβού, στο τηλέφωνο : 2410287508.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ