Κ. ΗΣΥΧΟΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΜΑΝΑ» ΛΑΡΙΣΑ

«Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να αναδείξουμε το άρρηκτο δέσιμο αθλητισμού και πολιτισμού, σε μια περίοδο που επιχειρούμε να σπάσουμε τη μέγγενη του δανεισμού, ενισχύοντας τις κοινωνικές δομές και τις ευπαθείς ομάδες. Η επιλογή δε της… ποδοσφαιρομάνας  Λάρισας δεν ήταν τυχαία γι’ αυτό το παιχνίδι ελπίδας και αλληλεγγύης».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχος, ο οποίος συνοδευόμενος  από Ολυμπιονίκες βρίσκεται από σήμερα στη Λάρισα ενόψει της αυριανής εκδήλωσης για την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων που θα πραγματοποιηθεί  στις 6 το απόγευμα στο στάδιο Αλκαζάρ, με την αναμέτρηση της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη μικτή ομάδα ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών του νομού και παλαιμάχων της ΑΕΛ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠαίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης τονίζοντας πως «… γίνεται στο πλαίσιο μιας κοινωνικής πολιτικής ενώ παράλληλα πρόκειται για μια εκδήλωση πολιτισμού που στέλνει το δικό της μήνυμα ενότητας και συναδέλφωσης των Ενόπλων Δυνάμεων με την τοπική κοινωνία».

Χαρακτηρίζοντας «ήρωες» τους παράγοντες του ερασιτεχνικού αθλητισμού ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου υπογράμμισε πως «… η αθλητική Λάρισα δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια γιορτή», ενώ η εκπρόσωπος της διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αυτισμό δήλωσε πως «… πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια, η οποία θα πρέπει να υποστηριχθεί με την παρουσία όλων».

Κλείνοντας η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκδήλωσης «… καθώς είναι η αρχή ώστε να φέρουμε τον αθλητισμό κοντά στις Ένοπλες  Δυνάμεις αλλά κυρίως κοντά στη νεολαία, ώστε αύριο να χειροκροτήσουμε νέους Ολυμπιονίκες».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα, ενώ προηγήθηκε συνάντηση του κ. Ήσυχου με το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη στο Δημαρχείο.

Αύριο ο αν. υπουργός Εθν. Άμυνας θα επισκεφθεί την 1η Στρατιά, το ΑΤΑ και το Ευρωστρατηγείο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ