Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

Απάντηση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ για τα όσα ανέφερε χθες περί αποκλεισμού στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τους τομείς των ΕΠΑΛ, δίνει με ανακοίνωσή της η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης, εξηγώντας ότι δεν υπήρξε κανένας αποκλεισμός και το κυριότερο ότι παρούσα στη σύσκεψη ήταν η πρόεδρος της ΕΛΜΕ. Αναλυτικά η κ. Αναστασοπούλου αναφέρει:

“Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της  Θεσσαλίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας  και οι Διευθυντές των ΕΠΑΛ ν. Λάρισας, στις 21/5/15 και στα γραφεία τις ΔΔΕ, είχαν άτυπη, ενημερωτική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν υπήρχε πρόθεση και ούτε ελήφθη ουδεμία απόφαση και μάλιστα ερήμην των εκπαιδευτικών. Εξάλλου δεν θα μπορούσαμε να προβούμε σε αποφάσεις καθότι αναμένονταν διευκρινιστικές οδηγίες απ’ το Υπουργείο. Το ίδιο εξάλλου αιτήθηκε και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, η οποία παρευρέθη, αυτοβούλως και καλοδεχούμενη. Παρευρέθησαν επίσης, απρόσκλητοι αλλά ευπρόσδεκτοι, εκπρόσωποι της ΕΛΤΕΕ και κατέθεσαν τις απόψεις τους.

Επιπροσθέτως, στην άτυπη και καθαρά  ενημερωτική διαδικασία, οι θέσεις  της Περιφερειακής Διεύθυνσης,  συνέπιπταν με τις προτάσεις της Επιτροπής Αγώνα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. Αυτές  είχαν κατατεθεί με υπόμνημα, σε προηγούμενη συνάντηση, της Επιτροπής και μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ με την Περιφερειακή Διευθύντρια, στις 8/5/15.

Είναι φανερό, ότι η νέα Διοίκηση, συνδιαλέγεται  με τους αρμόδιους φορείς, στο πλαίσιο της εύρυθμης και αποτελεσματικής διοικητικής λειτουργίας και προκειμένου να καταλήξει σε δίκαιες και δημοκρατικές αποφάσεις,. Κάθε φορέας και μέσα στα όρια του ρόλου του, έχει δικαίωμα να προσκαλείται και να συμμετέχει, έχει υποχρέωση να καταθέτει και να συμβάλλει με τις απόψεις του σε επίσημες και ουσιώδεις συσκέψεις κι όχι ν’ αναλώνεται σε άγονες δημόσιες αντιπαραθέσεις εξαιτίας καθημερινών άτυπων διοικητικών διαδικασιών.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση, παρέθεσε τα γεγονότα προς το ΔΣ της ΕΛΜΕ στις 25/5/15, στην παράσταση διαμαρτυρίας. Ο άτυπος και διαδικαστικός χαρακτήρας  της συνάντησης των ΠΔΕ, ΔΔΕ και Δ/ντων ΕΠΑΛ, φάνηκε να γίνεται αποδεκτός και κατανοητός, από την πλειονότητα των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ, όσο τουλάχιστο κράτησε η συνάντηση  στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης. Ύστερα, ήρθε η  βιωμένη καχυποψία…

«Αποδώσει σοι εν τω φανερώ» κι όχι «εν τω κρυπτώ», ήταν και είναι η πρόθεση της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας καθώς και η προσπάθεια για ουσιαστική συνεργασία με τους συλλογικούς φορείς των εκπαιδευτικών και των άλλων μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Εφόσον, κοινή επιδίωξη  είναι η αναζήτηση των καλύτερων προτάσεων και λύσεων για την εκπαίδευση, η διαφάνεια, η συμμετοχή και η συνεργασία στην υπηρεσία αυτών των στόχων, θεωρούνται «εκ των ων ουκ άνευ», εκ μέρους της νέας διοίκησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ