ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΕΝΤΕΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Στην αναγκαιότητα ύπαρξης εθνικής στρατηγικής κατά της διαφθοράς αναφέρθηκε από τη Λάρισα όπου βρέθηκε ως συντονιστής σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου με θέμα «Διαφθορά, Ποινικό Δίκαιο και Πειθαρχική Δίκη», ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου ε. τ., τέως Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς Ιωάννης Τέντες.

«Πρόκειται για ένα διαχρονικό και γενικευμένο φαινόμενο που αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία, θίγει τα ανθρώπινα δικαιώματα, στρεβλώνει τον υγιή ανταγωνισμό και εμποδίζει την ανάπτυξη της οικονομίας», υπογράμμισε ο κ. Τέντες, ο οποίος αναφέρθηκε και στη σύνθετη όσο και συστηματική αντιμετώπισή του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Χρειάζεται εθνική στρατηγική με χαρακτηριστικά πάνδημης εθνικής προσπάθειας, πολιτική βούληση για την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου θεσμού που θα καθορίζει την όποια στρατηγική και κυρίως στήριξη της κοινωνίας για την πάταξη τέτοιων φαινομένων», κατέληξε ο πολύπειρος εισαγγελέας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο καθηγητής Νομικής ΑΠΘ Ν. Μπιτζιλέκης  αναφέρθηκε στην ποινική προστασία της δημόσιας περιουσίας από εσωτερικές προσβολές, ενώ έμφαση στη δωροδοκία ως κύρια μορφή διαφθοράς στην Ελλάδα έδωσε στην ομιλία του ο Λέκτορας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ Κων/νος Χατζηκώστας.

Στην εκδήλωση, που χαιρέτισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Κατσαρός, μίλησαν ακόμη ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Σταμάτης Δασκαλόπουλος  και ο καθηγητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ Αδάμ Παπαδαμάκης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ