ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ

Την έντονη ανησυχία τους για τη φθίνουσα πορεία της  βιομηχανίας  στη χώρα μας εξέφρασαν σήμερα, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής τους συνέλευσης τα μέλη του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων Βιομηχανιών.Παρουσία του αναπληρωτή Γ.Γ του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Δημήτρη Γελαλή, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Απόστολος Δοντάς  αναφέρθηκε σε έναν  «… ορατό κίνδυνο χρεοκοπίας από τη στιγμή που χάσαμε τον προσανατολισμό μας και το όνειρο του νεοέλληνα μετατράπηκε σε εφιάλτη».

Στην ομιλία του ο κ. Δοντάς  υποστήριξε ότι χρειάζονται 50-200 δις ευρώ για τη μείωση της ανεργίας και την παραγωγή πλούτου που θα επιστραφεί στην κοινωνία, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά «… για να υπάρξει βιομηχανία πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση, κάτι που δεν συμβαίνει από την αντιπολίτευση και μετά».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο περιθώριο της συνέλευσης ο γραμματέας του υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Δ. Γελαλής  αναφέρθηκε στην τεράστια  σημασία της ρευστότητας ως βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη της βιομηχανίας εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την ανάκαμψη της οικονομίας.

«Μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε την οικονομία να πάρει μπροστά και… βάζοντας πλάτη να οδηγηθούμε σε ανάκαμψη», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση Γελαλή, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει με νόημα πως «… μια συζήτηση έχει δύο μέρη, πιστεύω  τον πρωθυπουργό και επιμένουμε στις «κόκκινες γραμμές» οι οποίες παραμένουν, ωστόσο όλα είναι υπό συζήτηση αφού υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να διορθώσουμε μόνοι μας».

Η ετήσια συνέλευση του ΣΘΕΒ συνεχίστηκε μέχρι αργά με ομιλίες του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιου Σαββάκη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ