ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Ανακοίνωση για το ζήτημα της πυρκαγιάς στη ΒΙΟΚΕΡΑΛ εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση περιφέρειας Θεσσαλίας, υποστηρίζοντας ότι το περιβάλλον και η υγεία του λαού θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των επιχειρήσεων. Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι Β.Μπούτας, Αστ. Χαλάτσης και Γ. Λουμάς αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ Αγοραστού έγινε ενημέρωση  για το ζήτημα της πυρκαγιάς στη ΒΙΟΚΕΡΑΛ.

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι το περιβάλλον και η υγεία του λαού θυσιάζεται στο βωμό της επιχειρηματικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Αποδεικνύεται ότι η πραγματική εξουσία ανήκει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και διασφαλίζεται μέσα απ’ τις πολιτικές, τους νόμους και τους θεσμούς της ΕΕ, των κυβερνήσεων αλλά και των άλλων θεσμών της διοίκησης, μεταξύ άλλων και της τοπικής διοίκησης. Αυτό ομολογείται απ’ τον ίδιο τον κ. Αγοραστό, αλλά ταυτόχρονα ο ίδιος εγκρίνει σωρηδόν περιβαλλοντικές άδειες και γνωμοδοτήσεις με τις οποίες λειτουργούν και αναπτύσσονται επιχειρήσεις, ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει καμιά διασφάλιση και έλεγχος υλοποίησης των όρων. Άλλωστε ο ίδιος αποδέχεται και συμφωνεί με την πολιτική «ο ρυπαίνων πληρώνει» που είναι κομμένη και ραμμένη για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, που τους συμφέρει να πληρώνουν πρόστιμα παρά να εφαρμόζουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Στις συνελεύσεις των βιομηχάνων της Θεσσαλίας που γίνονται αυτές τις μέρες δεν ειπώθηκε κουβέντα ούτε απ’ τον κ. Αγοραστό, ούτε απ’ τους εκπροσώπους της κυβέρνησης «πρώτη φορά αριστερά», γι’ αυτά τα ζητήματα, παρά το γεγονός ότι τα ποτάμια (π.χ. Πηνειός) και τα λιμάνια  (π.χ. Παγασητικός) έχουν μετατραπεί σε χαβούζες των βιομηχάνων. Η περιφέρεια, η κυβέρνηση, τα κόμματά τους, οι κάθε λογής υπερασπιστές της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και τις επιπτώσεις στην υγεία του λαού. Κανένας νόμος, καμιά «ιερή καπιταλιστική ιδιοκτησία» δε μπορεί να στέκεται εμπόδιο στην προστασία του λαού και γι’ αυτό απαιτείται άμεσα να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις για το σβήσιμο της πυρκαγιάς και την απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων υλικών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ