ΕΚΛ: «ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

«Οποιαδήποτε νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό θα αποτελέσει «αιτία πολέμου» για τους εργαζόμενους, αφού η κοινωνική ασφάλιση υπήρξε προϊόν  αγώνων και δεν χαρίστηκε σε κανέναν».

Αυτά τονίστηκαν σήμερα στο πλαίσιο εκδήλωσης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με θέμα «Οι εξελίξεις στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και οι θέσεις του ΕΚΛ», με κεντρικούς ομιλητές τον πρώην εκπρόσωπο των εργαζομένων στη διοίκηση του ΙΚΑ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Θ. Κακαβά και τον πρόεδρο του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλέ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε τα μελανότερα χρώματα και κάνοντας λόγο για «πετσοκομμένες» συντάξεις, ανασφάλιστη και «μαύρη» εργασία και υψηλούς δείκτες ανεργίας περιέγραψαν την κατάσταση οι συνδικαλιστές με τον κ. Κακαβά να επισημαίνει πως «… το πρόβλημα είναι κοινωνικό και ταξικό, ενώ η λύση του δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός καλού κυβερνητικού σχεδιασμού, αλλά ενός σχεδιασμού με επίκεντρο και γνώμονα τις λαϊκές  ανάγκες».

Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΕΚΛ υπογράμμισε πως το Εργατικό Κέντρο αγωνίζεται για δημόσια, καθολική,  υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, ενιαίο σύστημα που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης υγείας και  τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ παράλληλα εναντιώνεται σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησής τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ