ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΚ

 

Ενημερωτικό σημείωμα στο οποία αναφέρει τι συνέβη στις τελευταίες συνεδριάσεις του δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα τα μέλη της ΔΑΚΕ στο δ.σ. Μ. Τζιατζιάς, Ν. Παναγιώτου και Δ. Μπατσίλα, εξαπολύοντας επίθεση στα μέλη των ΣΥΝΕΚ. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

«Οι συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ οφείλουν  να είναι πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις  τους . Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίζουν να εκτίθενται .

Είναι κατανοητό πως τα ενημερωτικά σημειώματα που αποστέλλει η ΔΑΚΕ στα σχολεία ενοχλούν ,διότι αποκαλύπτονται αφενός  οι αδυναμίες των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  και αφετέρου οι παλινωδίες και οι συνεχείς αλλαγές θέσεών τους.

Όσον αφορά   την ημερομηνία των εκλογών της 17ης Ιουνίου η ΔΑΚΕ δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υποστηρίζει την εφαρμογή της υπ΄ αριθμ.  62431/Ε2/21-4-2015 εγκυκλίου  του αν. Υπουργού Παιδείας, ( χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας  χωρίς χρονικούς περιορισμούς),  την οποία ξεχνούν  οι ΣΥΝΕΚ.

Όφειλαν όμως να γνωρίζουν  πως σε αρκετές ΕΛΜΕ  (Μαγνησίας, Βοιωτίας, Ε΄ Ανατολικής Αττικής   κ.α.) χορηγήθηκε η συγκεκριμένη άδεια  σε περίοδο εξετάσεων χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Η πρόταση της ΔΑΚΕ  δεν έγινε “επειδή  απλά τη δικαιούμασταν”.

Ήταν ρεαλιστική, τεκμηριωμένη και εφικτή. Γι΄ αυτό το λόγο εξάλλου υπερψηφίστηκε αρχικά και από τις  ΣΥΝΕΚ(!!!).

Εμάς δε μας διέφυγε τίποτα κύριοι συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ όπως εσάς.

Η ΔΑΚΕ πάντα σταθερή και υπεύθυνη δεν μπορεί να δεχτεί ένα συνδικάτο , όπου οι εκπρόσωποί του ενδίδουν σε πιέσεις της εκάστοτε Διοίκησης.

Οι ΣΥΝΕΚ όταν αναφέρουν «η  πρότασή μας απορρίφθηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις προκρίνοντας τον Ιούνιο, μετά το πέρας των εξετάσεων και με πιθανότερη ημερομηνία (εκλογών )την 10/6/2015», ψεύδονται.

Η ΔΑΚΕ ποτέ δεν πρότεινε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ως ημερομηνία εκλογών την 10η  Ιουνίου 2015.

Αυτό είναι ή παραπληροφόρηση ή κάποιοι «αγρόν ηγόραζον» στο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ  ΤΗΝ 3/6/2015

             Εμφανίσεις Προεδρείου σε ΜΜΕ: ΔΑΚΕ: όταν εμφανίζεται η Πρόεδρος στα ΜΜΕ θέλουμε ενημέρωση για να ακούμε τι λέει-εννοείται και εμείς θα κάνουμε το ίδιο/ΣΥΝΕΚ: συμφωνούμε/Παρεμβάσεις:δε θέλουμε να μας ενημερώνει κανείς/ΠΕΚ: συμφωνούμε

             Ανακοινώσεις (ΟΛΜΕ για κενά-πλεονάσματα/κατάργηση οδοιπορικών συναδέλφων που συμπληρώνουν σε περισσότερα από ένα σχολεία)

             Εκλογές  17ης  Ιουνίου(διαδικαστικά)

             Κοινωνικό Φροντιστήριο (προγραμματισμός για νέα σχολική χρονιά)

             Καταγγελία-απάντηση σε Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

             Χρέη σχολείων

             Εκπρόσωποι ΔΣ σε ΟΚΑΝΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ  ΤΗΝ 9/6/2015

             Πρόστιμα ΙΚΑ σε σχολεία (παράσταση-διαμαρτυρία από συνάδελφο)

             Εκλογές  17ης  Ιουνίου(διαδικαστικά)

             Διαμαρτυρία συναδέλφων ΤΕ.01.13 για μείωση των ωρών Α΄ και Β΄ ανάθεσης της ειδικότητάς

τους. Μείωση ¾ του ωραρίου τους. Υπόμνημα  και παράσταση διαμαρτυρίας σε  Περ/κή Δ/ντρια Θεσσαλίας.

             Οικονομικά θέματα

             Παράταση για αιτήσεις υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων /ΔΑΚΕ:διαβλητή διαδικασία-υπήρχαν σκοπιμότητες-ανοίχτηκαν οι φάκελοι με τις προτιμήσεις σχολείων και μετά δόθηκε παράταση!!!/ΣΥΝΕΚ: επί της διαδικασίας υπάρχει πρόβλημα-οι τροποποιήσεις είναι το πρόβλημα-μπορεί κάποιοι να ανακαλέσουν-συμφωνούμε για καταγγελία/Παρεμβάσεις: απαράδεκτο-προχειρότητα-ναι στην καταγγελία/ΠΕΚ:ναι προχειρότητα-έπρεπε να προλάβουν τη λήξη της πρώτης προθεσμίας-ναι στην καταγγελία

             Συγκρότηση επιτροπής ΤΕΦΑΑ: ΔΑΚΕ: μη ορθή διαδικασία-αρμοδιότητα πρόσκλησης σε λάθος άτομο-τι κριτήρια;-πού είναι οι πίνακες ονομάτων και μορίων;/ΣΥΝΕΚ:πρώτη φορά προκήρυξη-αυτό πρέπει να δούμε/Παρεμβάσεις:θέλουμε διαφανή κριτήρια συγκρότησης επιτροπών/ΠΕΚ: αδιαφάνεια/ Απόφαση: Καταγγελία της  διαδικασίας (6-3 μειοψήφησαν οι ΣΥΝΕΚ)».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ