ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

 

Επίθεση στη δημοτική αρχή του Τυρνάβου για την απόφασή της να στέλνει τελεσίγραφα σε δημότες που οφείλουν και ειδικά για την απόφασή της να διεκδικήσει τα ποσά από το τέλος 2% που οφείλουν κάποιοι για τη χρήση του 2004 τα οποία είχε βεβαιώσει η δημοτική αρχή Νασίκα, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Τυρνάβου θυμίζοντας ότι από το 2004 μέχρι σήμερα καμία δημοτική αρχή δεν διεκδίκησε αυτά τα χρήματα.

Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

“Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου έχει ξεπεράσει κατά πολύ, και τους ομοϊδεάτες της, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στην εισπρακτική πολιτική με τις τακτοποιήσεις – ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μετά το πρώτο τελεσίγραφο που έστειλε, τον Δεκέμβριο του 2014, σε συμπολίτες μας για τη ρύθμιση των οφειλών τους προς την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Τυρνάβου, αλλιώς όπως τόνιζε, θα γίνει διακοπή υδροδότησης, ήρθε και ένα δεύτερο, με παραλήπτες πρώην και νυν επαγγελματίες του Δήμου, να τακτοποιήσουν άμεσα τις οφειλές τους, ένα μέρος των οποίων αφορά το δημοτικό τέλος 2% επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής (καφενεία, ταβέρνες, κλπ) διαφορετικά, θα προχωρήσει στη λήψη εις βάρους τους μέτρων!!

Το συνολικό ποσό που είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015, τον οποίο καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση, είναι 60.000 ευρώ και αφορά το έτος 2004, οπότε και επιβλήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά το τέλος 2%. Οι επόμενες δημοτικές αρχές, όπως και αυτή που υπηρέτησε ο κ. Σαρχώσης, επί τέσσερα συναπτά έτη, σαν πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, ανέστειλαν την είσπραξη του.

Τώρα, η Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ. Σαρχώση, επικαλούμενο το πνεύμα και γράμμα του Νόμου καθώς και την τόνωση των οικονομικών του Δήμου, τερματίζει την αναστολή είσπραξης του τέλους 2% και το παίρνει από παλιούς μικροεπαγγελματίες – χαμηλοσυνταξιούχους σήμερα, καθώς και από τους μικρούς επιχειρηματίες, με 16ωρη  καθημερινή απασχόληση, για να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Πριν τρία χρόνια, μετά από πολλές αντιδράσεις των δήμων, ελαττώθηκε το 2% επί του τζίρου των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής σε 0,50%. Στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015, υπάρχει προτεινόμενο ποσό είσπραξης 10.000 ευρώ.

Μήπως, σκέφτεται η Δημοτική Αρχή να ενεργοποιήσει την είσπραξη του σημαντικού αυτού ποσού, για να καλύψει τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που περιέκοψε το κράτος από τον Δήμο;

Έχει καταλάβει η Δημοτική Αρχή που κάνει καθημερινά την «στροφή στον πολίτη» ότι τα τέλη αυτά πέφτουν στις πλάτες των συνδημοτών μας, των οποίων το εισόδημα τους εξανεμίζεται;

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Τυρνάβου είναι, η διεκδίκηση μαζί με τους μικροεπαγγελματίες, της κατάργησης των δημοτικών αυτών τελών.

Να παλέψουμε μαζί με τους συμπολίτες μας, όπως τονίζαμε και προεκλογικά, για την πλήρη κρατική χρηματοδότηση των τομέων Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας, Αθλητισμού και Πολιτισμού που έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα της Τοπικής Διοίκησης.

Να αντισταθούμε στα διλήμματα του μικρότερου κακού που βάζουν οι εταίροι μας (τρόικα) και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη μορφή του δημοψηφίσματος, την ερχόμενη Κυριακή. Να ακυρώσουμε στην πράξη και τις δυο προτάσεις, γιατί τα μέτρα που υιοθετούν,  είναι ενάντια στους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, αγρότες, σε ανθρώπους που καθημερινά χύνουν τον ιδρώτα τους, για να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ