ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σ. ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Εντυπωσιασμένοι και μαγεμένοι από την εκπαιδευτική τους εκδρομή στις Βρυξέλλες, επέστρεψαν μαθητές του Λυκείου από το Δαμάσι που επισκέφθηκαν τη Βελγική πρωτεύουσα προσκεκλημένοι της ευρωβουλευτή Σοφίας Σακοράφα.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν ένα διαφορετικό πολιτισμό και μία διαφορετική νοοτροπία των ανθρώπων. Κατά την τριήμερη διαμονή τους στις Βρυξέλλες ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης και μπόρεσαν να δουν το κέντρο των πολιτικών της Ευρώπης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

bryxΑρχικά επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εκεί γνώρισαν το χώρο όπου συζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί των ευρωπαϊκών κρατών. Στη συνέχεια συνάντησαν την ευρωβουλευτή κυρία Σοφία Σακοράφα και  τους συνεργάτες της αλλά και τον ευρωβουλευτή κύριο Μανώλη Γλέζο, και συζήτησαν για θέματα σχετικά με την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν σε όλα τα μνημεία της πόλης όπως το παλάτι του βασιλιά, Ατόμιουμ , τη  Mini-Europe, MannekenPis, το πάρκο του Cinquantenaire κ.ά. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη GrandePlace, όπου διέκριναν τη μεγάλη διαφορετικότητα στα οικοδομήματά της. Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν την Bruge μια μεσαιωνική πόλη, όπου σε συνδυασμό με το ποτάμι που έρεε από το εσωτερικό της, μεταφέρθηκαν σε έναν άλλο κόσμο που έμοιαζε σαν ψεύτικος.

Στη συνέχεια γύρισαν στις Βρυξέλλες όπου συνέχισαν την περιήγησή τους στα μεγαλύτερα σοκολατάδικα της πόλης. Οι μαθητές , Παπαδημητρίου Εμμανουήλ, Χασάπη Ευαγγελία, Δεληχά Αντιγόνη, Ντάνης Εμμανουήλ, Τσιάκου Αναστασία, Ανδρέου Ευαγγελία, Γκαρλόφη Πόπη, Λέτσιος Μιχάλης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά την ευρωβουλευτή κ. Σοφία Σακοράφα για τη τιμή που τους έκανε να τους προσκαλέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ