“ΟΧΙ” ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ

«Την Κυριακή έχουμε ένα καινούργιο ραντεβού με την Ιστορία. Και σ’ αυτό καλούμαστε να δώσουμε αυτό το βροντερό ΟΧΙ σε ‘κείνες τις πολιτικές που εδώ και 5 χρόνια έκαναν τη χώρα μας μια αποικία χρέους, ένα πειραματόζωο. Για τις πιο αντιλαϊκές και άγρια ταξικά προσανατολισμένες πολιτικές».

Με αυτά τα λόγια έδωσε το στίγμα ο βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Μιχαλάκης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 1ης Ιουλίου στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για το δημοψήφισμα. Με τη σειρά της, μοναδική επιλογή που να εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια και τη Δημοκρατία και ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί «που δεν μπορούν να αγνοήσουν γιατί είναι ένα πολύ συγκεκριμένο ΟΧΙ σε συγκεκριμένα μέτρα» χαρακτήρισε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση.

Ο Ν. Μιχαλάκης κάλεσε τους πολίτες την Κυριακή «να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στη λιτότητα και τα μνημόνια. Στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής ασφάλισης. Στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ένα ΟΧΙ σ’ αυτές τις πολιτικές που ξέρουμε πολύ καλά σε τι μας οδήγησαν, το ‘χουμε ζήσει βαθιά μες το πετσί μας όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων».

omilΌπως τόνισε ο βουλευτής, στις 5 Ιούλη «θα δώσουμε τη μάχη για τη Δημοκρατία, την εθνική μας ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία. Δε δεχόμαστε επεμβάσεις από το εξωτερικό, ούτε υποδείξεις για το τί θα ψηφίσουμε, ούτε ποιόν θα φορολογήσουμε, ούτε πώς θα κατανεμηθούν τα βάρη στους ανθρώπους. Ο αγώνας μας είναι αγώνας και για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Δε θα σκύψουμε το κεφάλι, δε θα υποκύψουμε στα τελεσίγραφά τους.

Ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος και θα ψηφίσει με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια και όραμα, κόντρα στην τρομοκρατία. Ο καθένας μας θα αντιταχθεί σε αυτούς που τον θεωρούν υποχείριο, πρόβατο επί σφαγή και θα υψώσει το ανάστημά του ως υπεύθυνος πολίτης της Ελλάδας, ως πολίτης που υπερασπίζεται την Δημοκρατία, γέννημα θρέμμα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Έλαχε σε ‘μας ο κλήρος και θα αποφασίσουμε με όραμα και αξιοπρέπεια για το ποιά Ευρώπη θέλουμε, ποιά ζωή θέλουμε, ποιό μέλλον οραματιζόμαστε.

Στις 5 του Ιούλη θα στείλουμε εμείς οι Έλληνες ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας δυνατά ΟΧΙ στα τελεσίγραφα, στην υποτέλεια και την υποταγή. Λέγοντας ΟΧΙ στη μοιρολατρία της παθητικής αποδοχής των επιταγών της σημερινής κυρίαρχης τάξης και την εφαρμογή τους. Αρνούμαστε τη συνέχιση της λιτότητας και το ξεπούλημα της χώρας.

Δε φοβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελεύθερη βούλησή του. Γιατί θα κρίνει το μέλλον της πατρίδας μας, των παιδιών μας. Γιατί βασίζεται στα ισχυρά θεμέλια της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ισότητας που μας εξοπλίζει το Σύνταγμα. Γιατί γίνεται με διαφάνεια, με εμπιστοσύνη και σεβασμό στον κάθε πολίτη.

Δημιουργούμε την κοινωνία μας από την αρχή με αλληλεγγύη, ανθρωπιά, συλλογική προσπάθεια και ελπίδα. Όλα όσα ελπίζαμε, αγωνιζόμασταν, διεκδικούσαμε, όλα όσα ονειρευόμασταν είναι μπροστά μας. Αυτά που σκεφτόμασταν, συζητούσαμε, περιμέναμε είναι εδώ. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια. Είτε επιλέγουμε την ελπίδα είτε τη μιζέρια. Το ΟΧΙ μας την Κυριακή να ακουστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Καθαρά, δυνατά και με μεγάλη πλειοψηφία. Φίλες και φίλοι, θα νικήσουμε. Το πείραμά τους θα αποτύχει».

Από την πλευρά της η Ηρώ Διώτη σημείωσε ότι οι δανειστές μας, «έχοντας ως σαφή στόχο να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση ή να την ταπεινώσουν, ακόμα και στις προτάσεις της που είχαν υποχωρήσεις, χωρίς να ρίχνουν τα βάρη στους εργαζόμενους, άνεργους, μικρομεσαίους κλπ αλλά σε αυτούς που μπορούσαν να πληρώσουν έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη και κυνική: “δε μας ενδιαφέρει να βρεις τα λεφτά από εκεί που εσύ νομίζεις σωστό και δίκαιο, αλλά να τα βρεις από σκληρά δημοσιονομικά μέτρα δηλαδή περικοπές, απολύσεις, φόρους για τα χαμηλά στρώματα”. Δεν είναι καθόλου παράξενο αυτό, γιατί ο βασικός άξονας της πολιτικής που υπηρετούν είναι η λεγόμενη δημοσιονομική αναδιάρθρωση, δηλαδή: χαμηλά μεροκάματα και πολλοί άνεργοι, έτσι ώστε να συμφέρει τις μεγάλες εταιρείες, Γερμανικές και άλλες, να επενδύουν στην Ελλάδα.

Το δημοψήφισμα ήταν η μοναδική επιλογή που είχαμε επειδή ακριβώς δεν μπορεί κανένας να το μεταφράσει όπως θέλει γι’ αυτό και ξεκίνησε ένας απίστευτος πόλεμος μέσα κι έξω από την χώρα για να πιέσουν τον ελληνικό λαό στο ΝΑΙ, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να τον πείσουν ότι ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει έξοδο από το Ευρώ».

Αναφερόμενη στη ψεύδη του κ. Γιούνκερ και σε αυτούς που υποστηρίζουν την “αριστερή παρένθεση”, επεσήμανε ότι «μαζί τους έχει συνταχθεί όλο το εγχώριο πολιτικό σύστημα και όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Η τρομοκρατία της τηλεόρασης και των εφημερίδων έχει ξεπεράσει κάθε όριο κι αυτό γίνεται από τους ίδιους ανθρώπους που γονάτισαν τον ελληνικό λαό και θέλουν να πάρουν κι άλλα.

Η νέα πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης ζητά μια νέα συμφωνία που θα ρυθμίζει τα ζητήματα χρηματοδότησης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος, καθώς και να δοθεί έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική. Όπως επίσης συμπεριλαμβάνει προτάσεις ώστε να μη θιγούν τα λαϊκά στρώματα. Όμως, τα μέτρα υπέρ του λαού δεν μπορούν να περάσουν μόνο με τριαντάφυλλα. Είναι μια μεγάλη μάχη. Να στηρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτή τη δύσκολη ώρα.

Ένα μαζικό, ηχηρό ΟΧΙ είναι δεσμευτικό, δεν είναι διχαστικό θα βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις και θα αναγκάσει τους δανειστές στις αναγκαίες υποχωρήσεις. Διχαστικός είναι ο τρόπος που πάνε να το παρουσιάσουν, ότι δηλαδή το ΟΧΙ είναι έξοδος από την Ευρώπη. Διχαστικό επίσης είναι το ίδιο το μνημόνιο που προτείνουν, χωρίς μάλιστα να βάζουν μέσα καμιά ρύθμιση για το χρέος. Είναι διχαστικό γιατί ο πυρήνας του προγράμματος αυτού πετάει στον Καιάδα τα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους αλλά και τον παραγωγικό ιστό της χώρας, για να γίνουμε αποικία χρέους. Αλλά αυτά δεν τα λέει καμιά τηλεόραση. Γιατί οι τηλεοράσεις ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες που, εκτός από το ότι έχουν τεράστια συμφέροντα, χρωστάνε πολλά χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο.

Αν ο λαός επιλέξει το ΝΑΙ, η κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει, καθώς δεν έχει εκλεγεί για να περάσει αυτά τα μέτρα. Όπως είπε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι Πρωθυπουργός παντός καιρού. Είναι πρωθυπουργός για να υπηρετήσει λαϊκά συμφέροντα και αυτό πράττει».

Στη σημερινή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ της Λάρισας Μπάμπης Παπασπύρου και ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιος βουλευτής Νίκος Σαμαράς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ