ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 

Ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου εκφράζουμε το παλλαϊκό ΟΧΙ στην πολιτική Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ. Λέμε ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια, εξέδωσε η Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης ( παρεμβάσεις κινήσεις συσπειρώσεις) πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας. Στην ανακοίνωση για το δημοψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή για την κοινωνία και το μέλλον της χώρας. Στις επόμενες  ημέρες θα κριθεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας για αρκετές δεκαετίες. Τα προγράμματα των «δανειστών» προεκτείνονται έως το 2056 τουλάχιστον.

Σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχοντας επίγνωση του ρόλου μας ως εργαζόμενοι και ως Δάσκαλοι, οφείλουμε να πάρουμε θέση στις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, γιατί δεν θέλουμε να αφήσουμε τις τύχες μας στα eurogroups και τους οικονομικούς και κοινωνικούς δολοφόνους της εποχής μας. Οφείλουμε να πάρουμε θέση γιατί θέλουμε να μπορούμε να διδάσκουμε τους μαθητές μας για τα μεγάλα κοινωνικά διακυβεύματα και τους αγώνες του λαού μας, όχι μόνο ως ηρωικές στιγμές της ιστορίας και του παρελθόντος, αλλά και ως σημερινές αποφάσεις, ως σημερινές πράξεις περηφάνιας, ελευθερίας, δημοκρατίας, δικαιοσύνης, αντίστασης και αγώνα.

5 χρόνια μετά οι δανειστές τα ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ. Θέλουν την πλήρη γεωπολιτική και οικονομική επικυριαρχία, θέλουν να μας μετατρέψουν σε εργασιακά υποζύγια των συμφερόντων τους, αλλά κυρίως επιζητούν την πλήρη κοινωνική υποταγή. Επιζητούν να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης, να πάψει κάθε κοινωνική διαμαρτυρία, να γίνει αποδεκτός ο δρόμος που μας προτείνουν ως η μόνη και μοιραία επιλογή. Είναι πια φανερό ότι όποια συμφωνία κινείται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, το μόνο που θα φέρει θα είναι μια νέα κοινωνική λεηλασία. Είτε πρόκειται για τις απαιτήσεις των «θεσμών», είτε πρόκειται για τις 47σέλιδες προτάσεις της κυβερνητικής διαπραγμάτευσης, τα μέτρα που προτείνονται είναι μέτρα μνημονιακά και αντιλαϊκά. Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και των εισφορών για την υγεία και τις συντάξεις, αύξηση της έκτακτης εισφοράς, θέσπιση εισφοράς επί των επικουρικών συντάξεων, περιορισμός των πρόωρων συντάξεων και αναπροσαρμογή του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και διατροφής. Μέτρα 1,8 δισ. ευρώ στο Ασφαλιστικό. Περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης, διαρθρωτικές αλλαγές στα εργασιακά με πλήρη ασυδοσία των εργοδοτικών συμφερόντων, κάθετη αξιολόγηση σε όλο το δημόσιο. Αύξηση της φορολογίας στις μικροεπιχειρήσεις, χτύπημα του τουρισμού και της ναυτιλίας, παγίωση όλων των μνημονιακών μέτρων και απαγόρευση κάθε ενέργειας που θα προσκρούει στη δημοσιονομική πολιτική που θα καθορίζεται από τα κλειστά groups των τραπεζών, των τοκογλύφων, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των θεσμικών ιερατείων τους.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αποτελεί κομβικό σημείο της κεντρικής πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης.

Μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις, τις καθοριστικές αποφάσεις, καλούμε τους/τις συναδέλφους μας και τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν για να τερματίσουν τη μνημονιακή κοινωνική λεηλασία. Να διατρανώσουμε αποφασιστικά την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο και της κοινωνίας σε υποζύγιο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα.

Να πούμε το ΟΧΙ μας στους δρόμους και στην κάλπη.

ΟΥΤΕ ΔΝΤ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΕ, ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ