ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ “ΝΑΙ” ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΦΟΒΑ “ΟΧΙ”

Στα κάγκελα από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να πάει σε δημοψήφισμα, βρίσκονται ντόπιοι και ξένοι εκφραστές των συμφερόντων του κεφαλαίου, επιστρατεύοντας και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους για να τρομοκρατήσουν το λαό, και να του υφαρπάξουν την ψήφο του υπέρ του “ναι”, που σημαίνει ισόβια δεσμά για τη χώρα και διάλυση όλων των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του λαού.

Ομως επειδή δεν έφταναν κανάλια και πολιτικοί β’ σειράς, τις τελευταίες δυο τρεις μέρες ρίχθηκαν στη μάχη κατά του λαού τα “βαριά” όπλα.

Πρώτος και καλύτερος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο αρχιαποστάτης του 1965, ο εμπνευστής του βρώμικου 1989 και ο πρωθυπουργός της περιόδου 1990 – 1993, κατά τη διάρκεια της οποίας εφαρμόστηκε η πιο σκληρή προμνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική στη χώρα, άνοιξαν τα σύνορα στους μετανάστες και επετράπη στα Σκόπια να χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία, αφού έτσι και αλλιώς σε 10 χρόνια θα το ξεχνούσαμε, ο οποίος στα 97 του θέλει να μας σώσει.

Ακολούθησε ο Κώστας Σημίτης, ο πρωθυπουργός των σκανδάλων, της μίζας, της διαπλοκής, συνεργάτες και επιτελείς του οποίου έστειλαν την Ελλάδα στα βράχια των μνημονίων.  Ο κ. Σημίτης αντί να ζητήσει συγνώμη από το λαό για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και για την ένταξη της Ελλάδας γυμνής στη ζώνη του ευρώ, με μαγειρεμένα στοιχεία, έρχεται τώρα να μας πει να ψηφίσουμε “ναι” για να σωθούμε.

Χθες είδαμε και τον Κώστα Καραμανλή τον β’, τον πρωθυπουργό που περισσότερο κοιμάταν παρά κυβερνούσε και εγκαθίδρυσε ένα νέο γαλάζιο κράτος, με τα stage, τους αγροφύλακες, τις προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ και πάει λέγοντας. Ο άνθρωπος που κατά γενική ομολογία ευθύνεται για την υπερδιόγκωση του χρέους της χώρας, για τα σκάνδαλα των υπουργών του και των συνεργατών του, βγήκε χθες ως υπερκομματικός σωτήρας της χώρας και του λαού για να μας σώσει και εκείνος.

Επόμενος επίδοξος σωτήρας μας ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη και αποδέχθηκε για την Ελλάδα το πιο καταστροφικό μνημόνιο και ο οποίος ενώ μέχρι προχθές ήταν υπέρ των δημοψηφισμάτων, άποψη για την οποία καθαιρέθηκε από τον Βενιζέλο και τους δανειστές, σήμερα τάσσεται κατά του δημοψηφίσματος, χαρακτηρίζοντάς το καταστροφικό.

Αφησα τελευταίο τον Αντώνη Σαμαρά, τον πρωθυπουργό των Ζαππείων, ο οποίος από αντιμνημονιακός έγινε μνημονιακότερος των μνημονιακών και έμεινε στην ιστορία ως ο πολιτικός που διέλυσε με την υπερφορολόγηση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έδιωξε από το δημόσιο χιλιάδες υπαλλήλους, οδήγησε χιλιάδες νέους στην ξενιτιά και χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, έριξε το μαύρο στην ΕΡΤ, για να πάρουν την ψηφιακή πλατφόρμα οι φίλοι του ιδιοκτήτες των κεντρικών καναλιών. Αυτός που έκοψε τις συντάξεις χιλιάδων συνταξιούχων, χτύπησε όπως και ο Σημίτης συνταξιούχους έξω από το Μαξίμου, σήμερα με κροκοδείλια δάκρυα, για τους συνταξιούχους στις ουρές των τραπεζών, μας λέει να ψηφίσουμε “ναι” για να σωθούμε.

Ε λοιπόν εμείς όταν βλέπουμε όλους αυτούς να θέλουν να μας σώσουν λέγοντας ότι το “ναι” είναι μονόδρομος, πρέπει να τους πούμε ένα βροντερό “όχι” για να υπερασπίσουμε και εμάς και τη χώρα και τις νέες γενιές της πατρίδας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ