Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ο 80+ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΕΤΣΙΟΣ Η “ΤΕΓΟΣ”

Η ιστορία έχει ως εξής: Κάπου στα 1982-1983(μπορεί και νωρίτερα),στην κοιλάδα των Τεμπών, δούλευε ως σερβιτόρος ψήστης ο Κελλαρης Βασίλης(καρατσιλας) Εκεί υπήρχαν τεράστια ζαμανισια πλατάνια πανύψηλα, τα οποία πολλά κλωνάρια τους είχαν στεγνώσει, και  κινδύνευαν να πέσουν, δημιουργώντας κινδύνους τόσο στα μαγαζιά όσο και στους επισκέπτες της Αγ. Παρασκευής.

Ο τότε ενορίτης της Αγίας Παρασκευής, όσο και οι εκεί επαγγελματίες ,ανησυχούσαν γι’ αυτή την κατάσταση αναζητούσαν λύση. Που να βρεθεί άνθρωπος ακόμα και εργαλείο να ανέβει εκεί, στα πανύψηλα πλατάνια ….Την λύση την έδωσε ο ΜπαρμπαΒασιλης ο Καρατσιλας..” Ξέρω κάποιον είπε…που είναι γεννημένος γι’ αυτή την δουλειά…”Φερτον ειπαν ομοφωνα ολοι και πεστου οτι θα παρει 180 χιλιαδες δραχμες…….Ετσι καθως εκλεισε το deal,o Τεγος,ζητησε απο τον Βασιλη τον Νταιρα(Δουβωρη) να τον παει με το αυτοκινητο εκει,Πραγματι τον πηγε…

Και αφησε ιστορια….Πολλες φωτο του ταξιδευουν στην Ευρωπη,δειχνωντας τον δεμενο στην κορφη των Πανυψηλων δεντρων…να τα κοβει αυτοσχεδιαζοντας(κομματι -κομματι σαν λοκατζης να τα κονταινει).Στο τελος μεινανε ολοι ενθουσιασμενοι και απο 180.000 του δωσαν 200.000,αυτος, δινοντας ενα αγωι στον Βασιλη τον Νταιρα που τον πηγε κρατησε μονο 80.000.

AKROB1“Τα αλλα δωστε τα στην Παναγια η σε ανθρωπους που νομιζετε οτι εχουν αναγκη ειπε”…Αν τον βρειτε πουθενα πειτε του να σας διηγηθει την Ιστορια…Εγω την εμαθα απο 4 διαφορετικούς μαγαζάτορες της περιοχής των παλιων διοδιων Τεμπων….που μου την ειπαν με θαυμασμο ,για τις ικανοτητες του μπαρμπαΒαγγελη,μολις έμαθαν την Μελιβοιωτικη καταγωγή μου…..

Κείμενο Αντώνης Γκαμπράνης, φωτο Πρόδρομος Κουκουριδης

melivoias.blogspot.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ