ΣΕΡΒΙΑ: «ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ»

Κανονικά, ο Λίο θα έτρεχε μακριά στη θέα ενός μεγαλύτερου σκύλου. Στο μικρό Dachshund άρεσε περισσότερο η αγκαλιά των ιδιοκτητών του, και η βόλτα στο πίσω κάθισμα του οικογενειακού αυτοκινήτου. Όμως, μία ημέρα ο Λίο έδειξε ότι η αληθινή γενναιότητα δεν γνωρίζει όρια.

Όταν ένα άγριο μαντρόσκυλο επιτέθηκε σε ένα 10χρονο κορίτσι, ο Λίο άφοβα έτρεξε να σώσει το κορίτσι, γαβγίζοντας και δαγκώνοντας τον σκύλο παρά το μεγαλύτερο μέγεθός του και την περισσότερη δύναμή του. Ο Λίο το πλήρωσε με τη ζωή του, αλλά οι πολίτες της βόρειας σερβικής πόλης δεν τον ξέχασαν.

Πριν από δύο εβδομάδες, έστησαν ένα χάλκινο άγαλμα του Λίο, σε πραγματικό μέγεθος, δίπλα στην παιδική χαρά στο πάρκο της πόλης Πάντσεβο, τιμώντας το Λίο και υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα στα παιδιά τη φιλία των ζώων και τη θυσία τους.

Η Nikolina Vucetic, το κορίτσι που έσωσε ο Λίο, έρχεται συχνά στο μνημείο.

“Είμαι τόσο χαρούμενη που ο Λίο έχει ένα μνημείο, που κατέληξε να είναι ένας πραγματικός ήρωας,” είπε. “Μου έσωσε τη ζωή.”

Την πρωτοβουλία να τιμηθεί ο Λίο πήρε μια ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων, αφού κέρδισε την υποστήριξη μεγάλης μερίδας πολιτών μέσω των κοινωνικών δικτύων και των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Η ομάδα ” Pets “, λέει ότι ο Λίο είναι το πρώτο μνημείο αφιερωμένο σε ένα σκυλί στη Σερβία, η οποία έχει τεράστια προβλήματα με τα αδέσποτα σκυλιά και την πολύ άσχημη μεταχείρισή τους.

«Η ιδέα είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το πόσο σημαντικά είναι τα ζώα για εμάς και πώς θα είναι πάντα εκεί όταν τα χρειαζόμαστε,” είπε ο ακτιβιστής Ivan Kurajov.

LEO1Η Vucetic, τώρα ένα αδύνατο 12χρονο κορίτσι, θυμάται ότι επέστρεφε στο σπίτι της από το σπίτι μιας φίλης, όταν το σκυλί φύλακας ενός γείτονα βγήκε στο δρόμο, όρμηξε πάνω της και της άρπαξε το χέρι. Ο σκύλος έριξε το κορίτσι στο έδαφος, τραβώντας την με τα σαγόνια του.

“Άρχισα να ουρλιάζω, και τότε ο Λίο έτρεξε έξω, άρχισε να πηγαίνει γύρω γύρω από το σκύλο και να τον δαγκώνει στο πόδι,” είπε η Vucetic, δείχνοντας τα σημάδια από την επίθεση. “Μόλις το σκυλί άφησε εμένα, όρμηξε στο Λίο.”

Ο Λίο δεν είχε καμία πιθανότητα. Παρά τις προσπάθειες των κτηνιάτρων, είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, και πέθανε δύο ημέρες αργότερα.

Η ιδιοκτήτριά του, Μπιλιάνα Ίλιτς, δήλωσε ότι ο Λίο ήταν ένα «αστείο, ευτυχισμένο σκυλάκι”, που του «άρεσε περισσότερο να τρέχει στην αγκαλιά όποιου ερχόταν στο σπίτι, και να τον γλείφει».

Η επιγραφή στο μνημείο γράφει:

«Για όλους τους μικρούς ήρωες με μεγάλες καρδιές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ