ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ Vol  69

Και καλά όλα τ’ άλλα ρε ακροατή μου να τα καταπιώ, και τις κορώνες στα κανάλια και τα κλάματα στο κοινοβούλιο και τις… αποστάσεις ασφαλείας της Ζωής που λέει ο λόγος. Από το λαοφίλητο  Σόιμπλε πάλι δεν το λες και «ξαφνιάστηκα με τη στάση του», μα να το βρεις απ’ τη Φινλανδία ρε φίλε?

Να μη σεβαστεί τίποτα πια εκείνος ο ανεκδιήγητος Στουμπ, που να… στουμπώσει όπως πολύ εύστοχα ευχήθηκε ορεσίβια κάποιας ηλικίας σε μια κρίση πολιτικού σχολιασμού και ανάλυσης εκ βαθέων  μη σου πω?

Ακόμη το κλαίω εκείνο το 12άρι στους Lordi στη Eurovision και αν δεν είναι αυτό ακλόνητο επιχείρημα ορέ ακροατή μου υποψιασμένε τι να πω, να πέσει ο… πομπός να με πλακώσει!

Φρίττω, είναι που δεν «τα βλέπει» ο ήλιος, που να το αποδώσω?

Να βάλει εκείνος ο συμπαθητικός γεράκος με τα κόκκινα από το Ροβανιέμι το χέρι του θα πω, που αν τους ξαναψηφίσω να μου κοπεί το δικό μου απείλησε ενημερωμένη και σαφώς συνειδητοποιημένη ακροάτρια και πάμε γι’ άλλα!!

Για πολλοστή  φορά την παράσταση κλέβουν οι… διαρροές και το «είναι φίλοι μας οι Γερμανοί» του αείμνηστου Δήμου Σταρένιου!

Είχα τις επιφυλάξεις μου  δεν το κρύβω, μέχρι που ανέτρεξα στην ιστορία και εκεί κάπου στο μακρινό… 2013 βρήκα δήλωση Αδώνιδος  και ησύχασα: «Η Μέρκελ  και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», υποστήριζε σε όλους τους τόνους ο τρισμέγιστος… γέρο-Λαδάς της πολιτικής ζωής του τόπου βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους,  την ίδια ώρα που κατακεραύνωνε τον πάλαι ποτέ πρόεδρό του Γιώργο Καρατζαφέρη  προς δόξα και τιμή βεβαίως- βεβαίως του Αντώνη που κανόνισε και τη μεταγραφή του… ταλέντου στη Νου Δου!

Όσο για περαιτέρω ανάλυση, τα πράγματα είναι απλά και απορώ που απορείς ορέ συνέλληνα! Σου λέει ο φίλος- για να μην ξεχνιόμαστε- Σόιμπλε, κάτσε μια 5ετία στην «απ’ έξω», υποθήκευσε και καμιά 50αριά δις κρατική περιουσία για να’ χουμε να… διαπραγματευόμαστε και τα ξαναλέμε. Απλό!

Στο μεταξύ για να σε χαλαρώσω, διότι σα να μου τσίτωσες στα καλά του καθουμένου, δεν θα μας αφήσουν έτσι «οι φίλοι μας». Θα μας στηρίξουν βρε, και ανθρωπιστικά και τεχνικά,  και από πάνω θα βοηθήσουν και στην ανάπτυξη των… υποανάπτυκτων τεμπελχανάδων που μας δουλεύουν (αυτά δεν τα λέει η εισήγηση που… διέρρευσε, ο Σόιμπλε τα λέει από μέσα του, εγώ τη μετάφραση κάνω!)

Έτσι έχουν τα πράγματα ακροατή μου και μην ακούς «Κασσάνδρες», το Σταρένιο να θυμάσαι και τον Άδωνι…

Προς το παρόν πάμε 5λεπτο…  διάλλειμα για τραγούδι και μέχρι την επόμενη συνεδρίαση «εταίρων» και «θεσμών» ακούμε ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ, με τη φωνή του Γιάννη Πάριου, σε στίχους Πυθαγόρα και μουσική G. Chazal, από το δίσκο ΤΩΡΑ ΠΙΑ.

Αφιερωμένο σε έναν άλλο… Γιάνη  που ακόμα τους «στοιχειώνει» στις Βρυξέλλες και κάνανε  αμάν να σβήσουν το ονοματάκι του από το «σχεδιάγραμμα» που δίδεται προς βοήθεια των δημοσιογράφων για το ποιος κάθεται που!

Για το Γιάνη  θα σας γελάσω, μα για ορισμένους στοιχηματίζω ανεπιφύλακτα στο «αναμμένα κάρβουνα»…

Υ.Γ. Καλά αυτοί στο ΣΚΑΙ στο  κανάλι κοιμούνται?

Χικ  FM.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ