ΑΡ. ΜΠΑΛΤΑΣ: 1-2 ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από τη μεριά του υπουργείου με τα μέσα και τις δυνατότητες που έχει θα κάνει το παν ώστε αυτές οι λύσεις να είναι για το καλό όλων χωρίς να επιβαρυνθεί κανείς ιδιαίτερα πολύ. Θα κάνουμε το παν για να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Ολη η χώρα βρίσκεται σε κρίση.

Ολοι πρέπει να βάλουμε τον οβολό μας για να ξεπεραστεί η κρίση κι αν αναγκαστεί ένας δάσκαλος να κάνει 1-2 ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης, νομίζω ότι ο καθένας θα το δεχθεί ως πραγματική συμβολή.

Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, και τόνισε τα εξής:

-Το σχολείο είναι μια σύνθετη μονάδα , μαθητές γονείς, εκπαιδευτικοί, γειτονιά .

-Στο πλαίσιο αυτή της σύνθετης μονάδας ο καθένας οφείλει να το κάνει να συμβάλει για να ξεπεραστεί η κρίση .

-Από τη μεριά του υπουργείου με τα μέσα και τις δυνατότητες που έχει θα κάνει το παν ώστε αυτές οι λύσεις να είναι για το καλό όλων χωρίς να επιβαρυνθεί κανείς ιδιαίτερα πολύ.

-Η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βρίθει προβλημάτων όλων των ειδών.

-Είναι ένα σύνολο από μερικότητες, κάθε μια από τις οποίες έχει το λόγο της και της θέσης της αλλά όταν συντίθεται μαζί δημιουργού ένα τεράστιο λαβύρινθο προβλημάτων, διαδικασιών δύσκολα επιλύσεων.

-Η ιδέα είναι να βάλουμε μπροστά μια διαδικασία ή δυνατόν συνολικής αναμόρφωσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προφανώς σε συνεχή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά με την ιδέα ότι η μονά λειτουργία των σχολείων δεν είναι η τάδε ειδικότητα, το τάδε πρόβλημα , δεν είναι το ωρολόγιο πρόγραμμα, είναι απλώς το σχολείο ολόκληρο που έχει προβλήματα και σε επίπεδο ωρολογίου προγράμματος και σε επίπεδο πραγματικών ωρών απασχόλησης και σε επίπεδο πληθώρας μαθημάτων και σε επίπεδο κτιρίου λειτουργία του σχολείου και σε επίπεδο σχέσεων με τους γονείς .

-Είναι μία γκάμα προβλημάτων που πρέπει να τα δούμε σιγά-σιγά .

esos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ