Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ

Η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Αριστερή Παρέμβαση και η οποία δεν συζητήθηκε έχει ως εξής:

Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είπανε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ στις αντεργατικές-αντιλαϊκές προσταγές των Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ. Αγνοώντας τους εκβιασμός και την τρομοκρατία που εξαπολύονταν από τα οικονομικά και πολιτικά κέντρα της ΕΕ, τα κόμματα της αστικής διαχείρισης της προηγούμενης περιόδου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, και τους στυλοβάτες τους στο τοπικό κράτος, τους καναλάρχες, την εργοδοσία και τους υποταγμένους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ, απαίτησαν το τέλος των μνημονίων.

Την επόμενη μέρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περιφρόνησε κατάφορα την εκφρασμένη θέληση του λαού και μαζί με το μαύρο μέτωπο έφεραν ένα νέο μνημόνιο ακόμη πιο αντιδραστικό που καταργεί ότι κοινωνικό, οικονομικό και εργατικό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από τις προηγούμενες μνημονικές επιδρομές. Η κυβέρνηση κατάρτισε και συμφώνησε με την Ε.Ε. μέτρα που απέρριψε ο λαός στο  δημοψήφισμα.

Μέτρα που συντρίβουν τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες τους συνταξιούχους, ιδιωτικοποιούν αεροδρόμια, εθνικούς δρόμους, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, νερό, δημόσια γη, οργανισμούς και περιουσία. Ξεκληρίζουν τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας. Δημιουργούν έναν μόνιμο κοινωνικό μεσαίωνα για την κοινωνική πλειοψηφία και παράλληλα έναν παράδεισο κέρδους για το κεφάλαιο. Και όλα αυτά για να πάρουν νέες δόσεις που πάνε στις τράπεζες και για να εξοφλούν προηγούμενα δάνεια, που δεν πήγαν στις ανάγκες του λαού, αλλά στις τσέπες των ημέτερων και των τραπεζιτών.

Για την παραμονή σε μια ΕΕ και ένα ευρώ που είναι συνώνυμα της φτώχια, της επιτροπείας, του αυταρχισμού. Εξέχουσα θέση στο νέο μνημόνιο έχει και η ουσιαστική απελευθέρωση των πλειστηριασμών και η άρση οποιουδήποτε προστατευτικού μέτρου για τη λαϊκή κατοικία. Συνέπεια αυτού είναι να κινδυνεύουν άμεσα χιλιάδες οικογένειες να πεταχτούν στο δρόμο τόσο από τράπεζες, όσο και από το ελληνικό δημόσιο.

Καλούμε:

Το περιφερειακό συμβούλιο να πάρει μέτρα προστασίας της λαϊκής κατοικίας και του ανθρώπινου μόχθου. Κανένα σπίτι στα χέρια κράτους και τραπεζιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε και όλους τους δήμους της περιοχής να συνεδριάσουν και να λάβουν αντίστοιχα μέτρα.

Το περιφερειακό συμβούλιο να μην υπακούσει στους μνημονιακούς νόμους (περικοπές, επιτήρηση και έλεγχοι από την τρόικα, μείωση κοινωνικών δαπανών, μνημονιακή αναμόρφωση δημόσιας διοίκησης), να μην εγκατασταθεί η τρόικα στα υπουργεία, στους δήμους και τις περιφέρειες.

Για την Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

Ο περιφερειακός σύμβουλος

Ντούρος Στάθης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ