ΤΗΝ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΕΝΑ «ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ ΣΟΡΤΣΑΚΙ» ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΟΠΟΥ …ΔΟΥΛΕΥΕ!

Την Παρασκευή, μια νεαρή γυναίκα ανέβασε στο twitter μια φωτογραφία του εαυτού της φορώντας τα ρούχα που έγιναν η αιτία να την απολύσουν από τη δουλειά της.

Το κόκκινο σορτσάκι της, έγραψε, θεωρήθηκε  «πολύ αποκαλυπτικό» από το αφεντικό της – πράγμα που την εξέπληξε, αφού το …καυτό σορτσάκι το είχε αγοράσει από το τμήμα επαγγελματικού ντυσίματος του JCPenney, του καταστήματος όπου δούλευε!

Το αφεντικό της όμως τα «έβαλε» με το λάθος πρόσωπο. Η υπάλληλος, Sylva Stoel, είναι μια φεμινίστρια blogger η οποία σχολίασε το συμβάν ως εξής: «Δυστυχώς για μένα, φαίνεται ότι τα εκτεθειμένα γόνατά μου θεωρούνται πιο αντιεπαγγελματικά από ένα τζιν και ένα t-shirt.”

Η ειρωνεία – να απολυθεί για ρούχα που αγόρασε από το κατάστημα όπου δούλευε- υπογραμμίζει πόσο αυθαίρετοι είναι οι «ενδυματολογικοί κώδικες”: Όταν τα ρούχα μιας γυναίκας κάνουν έναν άνδρα να νιώθει άβολα ή θεωρούνται «αποκαλυπτικά» από άνδρες, αυτά κατατάσσονται στα ακατάλληλα.

Αναφέρει η Stoel: “Πιστεύω ότι το πιο επιζήμιο πράγμα σχετικά με τους ενδυματολογικούς κώδικες οι οποίοι στοχεύουν ειδικά στις γυναίκες, είναι ότι συχνά υπερασπίζονται την ιδέα ότι οι γυναίκες πρέπει να ντύνονται με τρόπο που δεν προκαλεί ή αποσπά την προσοχή των ανδρών! Αυτή η συλλογιστική καθιστά τη γυναίκα και δράστη και θύμα, ενώ δεν έχει κάνει κανένα λάθος».

Ευτυχώς, αυτό είναι ένα μήνυμα που χάρη στα social media θα ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα, σε σχολεία, γραφεία, ακόμη και δικαστικές αίθουσες.

“Θα μπορούσα να κάνω μια διάλεξη στο αφεντικό μου για τη φεμινιστική θεωρία με έμφαση στη διαπόμπευση του σώματος, αλλά αμφέβαλλα για το αν θα ήταν σε θέση να την εκτιμήσει,” είπε η Stoel. “Έτσι, προτίμησα να το δημοσιεύσω στο Twitter“…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ