Ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ…»

Αντικείμενο σχολιασμού  οι χθεσινές κόντρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αφορμή την περίφημη πλέον μη συζήτηση του ψηφίσματος της Αριστερής Παρέμβασης για τους πλειστηριασμούς, η οποία διήρκεσε κοντά στη μία ώρα!

«Βροχή» οι… ατάκες ανάμεσα στο Στάθη Ντούρο και το προεδρείο, ενώ δεν πήγαν πίσω και οι κυρίες,  με την Ηρώ Διώτη  να αντιδρά και την Ευαγγελία Λιακούλη  να ξιφουλκεί κατά της   κυβέρνησης  υπεραμυνόμενη της στάσης των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Μάλλον «πυροσβεστικός» ο λόγος του Περιφερειάρχη που ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει  ότι επί των ημερών του πάρθηκαν σκληρές αποφάσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο και ουδέποτε « επέλεξε πολιτικά το… στρίβειν  δια του ψηφίσματος!»

Πάντως έδωσε και είδηση ο Περιφερειάρχης, αφού όπως ανακοίνωσε στο σώμα το θέμα των πλειστηριασμών θα τεθεί στη συνάντηση της Πέμπτης με τον υπουργό Οικονομικών, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη  με τον οποίο θα συναντηθεί στην Αθήνα με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΝΠΕ.

Αν μη τι άλλο θα’ χουν πολλά να πουν οι Περιφερειάρχες και για την ολοκλήρωση του τρέχοντος  ΕΣΠΑ αλλά κυρίως για τον προγραμματισμό για την επανεκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντησή τους την ίδια μέρα και με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ