Η SOUTH COAST YOUTH SYMPHONY ORCHESTRA ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Μία ονειρική μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Αυγούστου και ώρα 21.00 από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Νότιας Ακτής – South Coast Youth Symphony Orchestra, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Rocky Lee, στο προαύλιο του Μύλου του Παππά με ελεύθερη είσοδο.

Θα παρουσιαστούν κλασικά έργα Vivaldi, Bach, καθώς και έργα από το Broadway, τζαζ και νοτιοαμερικανικά τάνγκο.

Η συναυλία στην πόλη της Λάρισας, η οποία αποτελεί την αφετηρία της 6ης διεθνούς περιοδείας της Ορχήστρας Νέων, διοργανώνεται από την εταιρεία Inspired Voyager Athens Braunch σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το δημοσιογραφικό οργανισμό ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και υποστηρίζεται από το γραφείο υποψηφιότητας “Λάρισα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021”.

Η Ορχήστρα

Η South Coast Youth Symphony Orchestra (SCYSO) ιδρύθηκε το 2001 και χαρακτηρίζεται ως μία από τις κορυφαίες Ορχήστρες Νέων στη Νότια Καλιφόρνια. Ιδρυτές της είναι οι Rocky και Sarah Lee, οι οποίοι οραματίστηκαν τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου μέσα από τη χαρά της μουσικής δημιουργίας, θα επιδιώκεται τόσο η μουσική αριστεία, όσο και η ανάπτυξη της ισορροπίας και της εμπιστοσύνης του κάθε μουσικού.

H Ορχήστρα έχει εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με πέντε διεθνείς περιοδείες στην Τσεχική Δημοκρατία και την Αυστρία το 2005, στην Ιταλία το 2007, στην Ισπανία το 2009, στην Αγγλία, την Ιρλανδία και την Ουαλία το 2011 και στη Γαλλία και τη Γερμανία το 2013.

Επίσης, πραγματοποίησε sold out συναυλίες το 2012 στο Walt Disney Concert Hall του Los Angeles Music Center και το 2014 στο Segerstrom Center for the Arts’ Renée και στο Henry Segerstrom Concert Hall.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της Ορχήστρας,
Rocky Lee

Ο μαέστρος Rocky Lee, είναι απόφοιτος του Chapman University, όπου σπούδασε Διεύθυνση Ορχήστρας με τον μαέστρο John Koshak και βιολί με την Mischa Lefkowitz.

Μέσα σε δύο δεκαετίες, έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους πιο αξιοσέβαστους καθηγητές μουσικής στη Νότια Καλιφόρνια, μέσω της επαναστατικής διδακτικής προσέγγισής της μουσικής, όπου καθιστά την κλασική μουσική για τους νέους μουσικούς, ευχάριστη και απλή στην κατανόηση.

Ως μαέστρος έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό. Το έργο του έχει αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτοβουλία για τη Νέα Γενιά.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ