ΜΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗ ΓΗ ΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΛΙΣ 12 ΩΡΩΝ!

Αεροπλάνα να πέφτουν από τον ουρανό, τρένα να εκτροχιάζονται, τεράστιες φωτιές και διακοπές ρεύματος θα είναι η εικόνα της καταστροφής ως αποτέλεσμα μιας δυνατής ηλιακής καταιγίδας.

Εν τω μεταξύ συσκευές που εξαρτώνται από τη δορυφορική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων, του διαδικτύου, αλλά και το τραπεζικό σύστημα, θα μπορούσαν να καταρρεύσουν – κοστίζοντας τρισεκατομμύρια στην παγκόσμια οικονομία.

Ορισμένοι ειδικοί φοβούνται ότι η απώλεια εξουσίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναρχία στους δρόμους, εάν δεν διευθετηθεί γρήγορα.

Αν και οι ειδικοί δεν βλέπουν τον κίνδυνο μεγάλης ηλιακής καταιγίδας ως επικείμενη απειλή, η αλήθεια όμως είναι – όπως υποστηρίζουν- ότι είμαστε “απροετοίμαστοι” για μια ηλιακή καταιγίδα, η οποία θα μπορούσε να είναι μόλις 12 ώρες μακριά.

Μια τεράστια ηλιακή καταιγίδα στέλνει τεράστια ποσότητα ακτίνων Χ και ακτινοβολία προς τη Γη.

Ενώ δεν είναι σαφές τι θα συμβεί εάν μια μεγάλη ηλιακή καταιγίδα πλήξει τη Γη, οι πιο ακραίες προβλέψεις λένε ότι τα πυρηνικά όπλα και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας θα εκραγούν, με αποτέλεσμα το τέλος του κόσμου.

Το 2005, προτάθηκε μια παγκόσμια στρατηγική για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου, αλλά μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει γίνει.

Η τελευταία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα ήταν η Carrington Event το 1859, που ονομάστηκε έτσι από τον αστρονόμο Richard Carrington.

Αργότερα εκείνο το βράδυ, τα συστήματα τηλεγράφου σε όλο τον κόσμο σταμάτησαν να λειτουργούν καθώς η ηλιακή καταιγίδα έστελνε “ηλεκτροφόρο αέριο και υποατομικά σωματίδια προς τη Γη», σύμφωνα με το History Channel.

“Σε όλο τον πλανήτη, ένα πολύχρωμο Σέλας φώτιζε τις νυχτερινές ώρες τον ουρανό, τόσο λαμπερό και τόσο έντονο ώστε τα πουλιά άρχιζαν να κελαηδούν πιστεύοντας ότι είχε αρχίσει να ξημερώνει.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ