ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις για τη χώρα μας, είναι η ώρα στον αυταρχισμό του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος να απαντήσουμε με τη δύναμη του καταναλωτή. Από σήμερα χρησιμοποιούμε τα λιγοστά χρήματα που μας απέμειναν, αγοράζοντας μόνο Ελληνικά προϊόντα γιατί έτσι:

– στηρίζουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας και μειώνουμε την ανεργία,

– εξασφαλίζουμε πόρους στα ασφαλιστικά ταμεία

– ενισχύουμε  τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική αλληλεγγύη

– σταματάμε την οικονομική και κοινωνική αιμορραγία προς τις άλλες χώρες

– ανακυκλώνουμε τα χρήματα στη χώρα μας

– αυξάνουμε τα έσοδα του κράτους από την υγιή φορολογία

– βοηθάμε την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων

– βελτιώνουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας (μεγαλύτερες ποσότητες, χαμηλότερες τιμές)

– αντιδρούμε στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας, των ελλειμμάτων και της υποτέλειας στους ξένους.

Ο   Fritz, ο Paul, ο Hans, ευχαριστούν όλους εμάς τους Έλληνες για τη προτίμηση που δείχνουμε στα προϊόντα τους. Αντίθετα ο Θανάσης, ο Γιώργος, ο αδελφός μας, ο γιος μας, εμείς οι ίδιοι μένουμε άνεργοι γιατί ακόμα και τώρα επιμένουμε να αγοράζουμε εισαγόμενα προϊόντα.

Απλώνουμε συνεχώς το χέρι για να μας δανείσουν οι ξένοι ώστε να αγοράζουμε τα προϊόντα τους.

Οι πολυεθνικές εταιρείες γεμίζουν καθημερινά «τσουβάλια» με τα χρήματα μας και τα επενδύουν στο εξωτερικό.

Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2015 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ (από τα 47 δις των εισαγωγών το 2014), που θα δημιουργήσει πάνω από 500.000 νέες θέσεις εργασίας.

Σε όλα τα προϊόντα που αγοράζουμε, πρέπει όχι μόνο τα 3 πρώτα ψηφία του γραμμοκώδικα να είναι 520, αλλά ταυτόχρονα να αναγράφουν «παράγεται στην Ελλάδα» (made in Greece)!. Καλούμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις να τοποθετούν ευκρινώς στα προϊόντα τους Σήμα Ελληνικού Προϊόντος!

Τρώω Ελληνικά

Το καθημερινό  τραπέζι πρέπει και μπορεί να είναι Ελληνικό με χρώματα, αρώματα και προϊόντα από τη πατρίδα μας.

Επιλέγουμε…

Φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και ελαιόλαδο που παράγει τόπος μας.

Ποτά.  Αγοράζουμε Ελληνικά κρασιά, τσίπουρο, κονιάκ, λικέρ, αναψυκτικά αντί για ουίσκι, βότκα, τζιν, τεκίλα.

Ψωμί και γλυκά από το παραδοσιακά μαγαζιά της γειτονιάς και όχι από τα μάρκετ με τις καταψυγμένες εισαγόμενες πρώτες ύλες.

Κρεατικά. Τα Ελληνικά σφάγια έχουν μπλε (τυρκουάζ) σφραγίδα και σήμα HELLAS ή EL ή GR.

Γαλακτοκομικά. Από τις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις της περιοχής μας, μπορούμε να αγοράσουμε γάλα, γιαούρτι, φέτα, κασέρι, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα αντί για τυριά με ξενικά ονόματα.

Ντύνομαι Ελληνικά

Αναζητούμε επίμονα και αγοράζουμε μόνο Ελληνικά ρούχα και παπούτσια.

Αντί για αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενα  ή αμφίβολης γνησιότητας φίρμες, προτιμούμε τη ποιότητα και τη σιγουριά των Ελληνικών.

Κάνω διακοπές στο τόπο μου, στα βουνά και τις θάλασσες της χώρας μας.

Αγοράζουμε έπιπλα, δώρα, είδη σπιτιού, καλλυντικά, χαρτικά, απορρυπαντικά, φυτά, εργαλεία, οικοδομικά  και μονωτικά υλικά από τοπικά καταστήματα, βιοτεχνίες και Ελληνικές επιχειρήσεις

Αντιστεκόμαστε στην εισαγόμενη νέα τεχνολογία (Ι.Χ, κινητά, Τ.V), που συνεχώς απαξιώνεται και μας οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο κατανάλωσης.

Το 99,6% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν  το 55% του εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις εξάγουν τα προϊόντα τους σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Τα Ελληνικά προϊόντα και οι Έλληνες παραγωγοί αξίζουν τη στήριξη μας όχι από πατριωτισμό αλλά για την υψηλή ποιότητα, τις πρώτες ύλες, την μοναδικότητα και την καινοτομία τους. Εμείς θα αγοράζουμε εισαγόμενα;

Δίπλα σε κάθε εισαγόμενο προϊόν υπάρχει πάντα ένα Ελληνικό. Ψάξτε το. Θα εκπλαγείτε από τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουμε. Απλά δεν είναι πολυδιαφημισμένα και δεν τα γνωρίζουμε.

Κάθε φορά που αγοράζουμε ένα Ελληνικό προϊόν κάνουμε μια πολιτική πράξη ύψιστης σημασίας για το μέλλον μας.

Μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι για τον εαυτό μας ή θα υπομείνουμε τη μοίρα που μας επιφυλάσσουν οι άλλοι;

Όταν κάνουμε την επόμενη αγορά μας, ας σκεφτούμε ότι με κάθε ευρώ που πληρώνουμε, επηρεάζουμε άμεσα τη ζωή μας, ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από τη κρίση, μπορούμε να γλυτώσουμε από την ανεργία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ