ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

 

Το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού θα βρίσκεται στη Λάρισα το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 5 και 6 Αυγούστου, στο πλαίσιο της Διεθνής Συνάντησης Στίβου Ελλάδας και Κύπρου στην κατηγορία παίδων – κορασίδων, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Αλκαζάρ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εκατοντάδες παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών που απαρτίζουν τις δύο αποστολές, αλλά και πολλά ακόμη εκτός συναγωνισμού, θα αγωνιστούν προμηνύοντας δυνατές συγκινήσεις σε μία μεγάλη διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται τα τελευταία 35 χρόνια κάθε χρόνο εναλλάξ σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πρόκειται για αγώνες που έχουν αναδείξει μεγάλα ταλέντα όπως η Λαρισαία ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά και ο αργυρός στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Πράγας, Αντώνης Μάστορας.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία, η μεγάλη διοργάνωση θα λάβει χώρα στη Λάρισα με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λίγες μόλις ώρες μετά την τεράστια επιτυχία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ εφήβων, η οποία στο κλειστό γυμναστήριο του Βόλου, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Σε δηλώσεις με αφορμή τη διήμερη διεθνή συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε μεταξύ άλλων: «άλλη μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα λάβει χώρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι η διεθνής συνάντηση των εθνικών ομάδων παίδων και κορασίδων της Ελλάδας και της Κύπρου την Τετάρτη και Πέμπτη στο Στάδιο Αλκαζάρ στη Λάρισα. Είναι μία σημαντική διοργάνωση όπου θα έχουμε 140 νέους αθλητές που αποτελούν το οξυγόνο της ζωής και του αθλητισμού αλλά και θα αποτελέσουν τη μαγιά για τους μελλοντικούς πρωταθλητές μας που θα μας χαρίσουν μεγάλες χαρές τα επόμενα χρόνια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ, όλους τους τοπικούς αθλητικούς παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτό, τους ανθρώπους εκείνους που φέρνουμε μαζί μεγάλες διοργανώσεις στη Θεσσαλία και στη Λάρισα και να ευχηθώ καλή επιτυχία.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει τον αθλητισμό γιατί πιστεύουμε ότι είναι φιλοσοφία ζωής. Δημιουργεί ανθρώπους κοινωνικούς και πολίτες δυνατούς, που μπορούν να ανταπεξέλθουν σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.»

Ο Δ. ΧΑΧΑΜΗΣ

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτρης Χαχάμης δήλωσε: «εκ μέρους του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ θα ήθελα από τη θέση αυτή να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, ο οποίος πραγματικά έχει αναπτύξει σχέση ζωής με την ομοσπονδία, διότι η Λάρισα και γενικά η Θεσσαλία είναι μακράν πρώτη των άλλων περιφερειών στη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών οργανώσεων.»

Ο Η. ΚΑΦΦΕΣ

Ο γενικός γραμματέας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «εκ μέρους της τοπικής επιτροπής θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, έναν δικό μας άνθρωπο με την αθλητική έννοια, έναν Περιφερειάρχη που είναι κοντά σε κάθε πρόβλημα και σε κάθε προσπάθεια του αθλητισμού. Όχι μόνον του δημοφιλούς αθλητισμού αλλά και σε άλλα αθλήματα. Στο σημερινό δύσκολο κλίμα, στην αρνητική ενέργεια που υπάρχει γύρω μας, ο αθλητισμός και νίκες σαν τη χθεσινή στο Βόλο, είναι όαση, αλλά κανείς δεν ξέρει τη συμμετοχή που είχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σ’ αυτό το χρυσό μετάλλιο. Ξέρουμε μόνον τα άτομα που είμαστε μέσα στον αθλητισμό και αυτό είναι καλό να λέγεται γιατί βοήθησε πάρα πολύ ο Περιφερειάρχη στη διοργάνωση αυτή.»

Ο ΑΝΤ. ΧΙΩΤΗΣ

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Αντώνης Χιώτης σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και τον Περιφερειάρχη για την αμέριστη συμπαράστασή του επί σειρά ετών στην προσπάθεια που κάνουμε ως ΕΑΣ να διοργανώνουμε όλες αυτές τις μεγάλες αθλητικές συναντήσεις. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τη νέα διοίκηση του ΕΑΚ με τον πρόεδρο κ. Κωσταρόπουλου που απ’ ότι φαίνεται θα είναι και αυτοί αρωγοί στην προσπάθειά μας από εδώ και πέρα. Καλούμε τον κόσμο να έρθουν στο στάδιο και να χειροκροτήσουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη το χειροκρότημα για να κάνουν καλύτερες επιδόσεις».

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ο εθνικός προπονητής παίδων – κορασίδων κ. Γιάννης Κουτσιοφλίνης ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό «γιατί χωρίς τη συνδρομή τους αυτοί οι αγώνες δε θα γίνονταν» εκτιμώντας πως «θα έχουμε καλές επιδόσεις» και ζητώντας από τον κόσμο να έρθει και να χειροκροτήσει τα μικρά παιδιά.

Ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση των αγώνων κ. Γιάννης Κουτσιώρας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, κάνοντας λόγο για μία πάρα πολύ καλή διοργάνωση που πρόκειται να γίνει, φέρνοντας εκατοντάδες επισκέπτες στη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ