TABLET ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ Ο Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Η χρήση των έξυπνων συσκευών μας προσφέρει διευκολύνσεις και βοηθά στην επίλυση καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Αυτή τη σκέψη ασπάζεται το σώμα της Πυροσβεστικής, καθώς συμβαδίζει με τις εξελίξεις και χρησιμοποιεί πλέον την ψηφιακή τεχνολογία για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της.

Η συγκέντρωση δεδομένων και πληροφοριών, όπως για παράδειγμα σχέδια επέμβασης, χάρτες περιοχών, χώροι συγκέντρωσης, πυροσβεστικοί κρουνοί κ.α., σε μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, αποτελεί χρήσιμο υλικό για την πρόληψη αλλά και τη διαχείριση κρίσεων σε περίπτωση εκδήλωσης φυσικών καταστροφών.

Η αποστολή του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας είναι άκρως σημαντική, καθώς εξυπηρετεί ένα σύνολο 220.000 κατοίκων σε ένα τεράστιο και νευραλγικό τμήμα του νομού. Καλύπτει επιχειρησιακά τη Λάρισα και τους Δήμους Αγιάς, Τυρνάβου, Κιλελέρ και Φαρσάλων, όπως επίσης τις δασικές και ορεινές εκτάσεις των συγκεκριμένων περιοχών αλλά και βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες πέριξ αυτών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Παπαδημόπουλος δώρισε σήμερα 4 Αυγούστου 2015 ένα tablet πολλαπλών δυνατοτήτων στον Α΄ Πυροσβεστικό Σταθμό, ώστε να καλύπτονται οι παραπάνω ανάγκες και να διευκολύνεται η αποστολή των πυροσβεστών όταν παρίσταται ανάγκη.

Στην παράδοση ήταν παρόντες ο Διοικητής Διοίκησης Νομού Λάρισας, Πύραρχος Κωνσταντίνος Σκούπρας, καθώς και ο Διοικητής Α΄ Πυρ. Σταθμού Λάρισας Αντιπύραρχος Νικόλαος Μητσογιάννης, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τον Αντπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας  κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλο για την αναγνώριση τον αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος και την έμπρακτη, τόσο θεσμική όσο και προσωπική στήριξή του στο δύσκολο έργο τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ