ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΑΜΝΙΑ

Ο Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών ” Ο ΌΛΥΜΠΟΣ,, συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με επιτυχία το 1o αντάμωμα Νεολαίας στην πλατεία της Συκαμινέας Ολύμπου το Σάββατο 8-8-2015 με νεανικό πρόγραμμα και ζωντανή ορχήστρα.

Συμμετοχή είχε και ένα τμήμα του Συλλόγου με νεαρούς χορευτές και χορεύτριες όπου με τις οδηγίες της χοροδιδάσκαλο Ελένης Φίκα παρουσίασαν παραδοσιακούς  χορούς και μαζί με την νεολαία της Σκαμνιάς και επισκέπτες συνέχισαν το χορό και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Προσπάθεια και επιθυμία του Συλλόγου είναι να γίνει θεσμός η συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο Σύλλογος συμμετείχε  και έγινε  αρωγός και στις εξής δράσεις:

Από την Πέμπτη 6-8-2015 μέχρι το Σάββατο  8-8-2015  διοργάνωσε  τουρνουά τάβλι ο νικητής  κέρδισε ένα δώρο προσφορά του Συλλόγου.

SKAMNIA1Το πρωί του Σαββάτου  8-8-2015 ο Σύλλογος πραγματοποίησε πεζοπορία από την ράχη Γκοβάνη για την Παλιά Σκαμνιά με χρονική  διάρκεια διαδρομής 30 λεπτά. Το ξεκίνημα έγινε  από την πλατεία της Συκαμινέας το Σάββατο ώρα 08:30 π.μ και με αυτοκίνητα και 09:00 π.μ από την ράχη Γκοβάνη (ύψος 1159m) με τα πόδια. Η ξενάγηση των συμμετεχόντων έγινε τελικά από τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας της Σκαμνιάς κ. Αντώνιο Λυτριάνη και από το μέλους του Συλλόγου    Ιωάννη Α. Αγοραστό, Ομότιμος Καθηγητή Ιατρικής ΑΠΘ.

Η ξενάγηση Περιλάμβανε  αναφορά στην ιστορική και μαρτυρική παλιά Σκαμνιά πως ήταν πριν την καταστροφή και την ισοπέδωση του χωριού από τους Γερμανού,ς όπου το 1943 βομβάρδισε  και τελικά έκαψε ολοσχερώς ο στρατός των Γερμανών, ως αντίποινα στην αντίσταση των ανυπότακτων Σκαμνιωτών  και των κατοίκων της παρολύμπιας περιοχής στα σχέδια των Γερμανών να υποδουλώσουν τη χώρα μας.

SKAMNIA2Τελικός προορισμός ήταν η Εκκλησιά της Αγίας Τριάδας με χρονολογία ανέγερσης από το 1520,το μοναδικό κτίσμα που έμεινε στη παλιά Σκαμνιά.

Το απόγευμα του Σαββάτου  8-8-2015 στις 18:00 στο χώρο του δημοτικού σχολείου της Σκαμνιάς με μεγάλη μετοχή των νέων της Σκαμνιάς  διεξαχθεί  αγώνας μπάσκετ και διαγωνισμός πέναλτι στο γήπεδο μπάσκετ  και ποδοσφαίρου 5Χ5 αντίστοιχα.

Οι αγωνιζόμενοι κέρδισαν συμβολικά πλούσια δώρα προσφοράς του Συλλόγου μετά από κλήρωση.

Όλα τα δώρα απονεμηθήκαν  κατά την έναρξη της εκδήλωσης του ανταμώματος Νεολαίας στην πλατεία της Συκαμινέας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου  αφιέρωσε την εκδήλωση στη προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμος Λαρισαίων για την διεκδίκηση της πόλης της Λάρισας (η οποία βρίσκετε στη σκιά του Ολύμπου) ως Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης  για το 2021.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διαδρομή Λάρισας -Ροδιάς Σκαμνιάς είναι η πιο σύντομη διαδρομή  χρονικά 45΄λεπτά και χιλιομετρικά 43km για τον μυθικό βουνό του Ολύμπου από την πόλη της  Λάρισας και ολόκληρη την Νότια Ελλάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ