ΒΟΜΒΑ ΕΝΟΣ ΤΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ – ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την πόλη Koblenz, στη Δυτική Γερμανία, μετά την ανακάλυψη βόμβας βάρους ενός τόνου από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εκκένωση πήρε δύο ώρες περισσότερο από την προγραμματισμένη ώρα.

Μια ομάδα περίπου 800 ατόμων εργάστηκαν για την εξουδετέρωση της βόμβας.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είχε δηλώσει στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι “η βόμβα είναι σε κακή κατάσταση και ότι θα μπορούσε να χρειαστεί από πέντε λεπτά μέχρι πέντε ώρες για να εξουδετερωθεί”.

Σύμφωνα με τη γερμανική δημόσια Ραδιοτηλεόραση Südwestrundfunk (SWR), κατά τη διάρκεια της εξουδετέρωσης σταμάτησαν να λειτουργούν σχεδόν τα πάντα στην πόλη, ακόμα και τα τρένα, αλλά και οι γόνδολες που κάνουν βόλτες κατά μήκος του Ρήνου.

Η βόμβα τελικά εξουδετερώθηκε σύμφωνα με αξιωματούχους της περιοχής.

Αυτή δεν είναι η πρώτη εκκένωση περιοχής που οφείλεται σε βόμβα του  Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Το 2011, τουλάχιστον 45.000 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την πόλη τους όταν τεράστια βόμβα βρέθηκε να επιπλέει στο νερό.

Παρά το γεγονός ότι ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος έληξε πριν από 70 χρόνια, συσκευές που δεν έχουν εκραγεί συνεχίζουν να βρίσκονται τακτικά στη Γερμανία, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τον Μάιο περίπου 20.000 κατοίκοι στην Κολωνία, Δυτική Γερμανία, εκκενώθηκαν όταν μια βόμβα 200 κιλών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών. Η βόμβα, που πιστεύεται ότι ήταν των ΗΠΑ, βρέθηκε θαμμένη 5 μέτρα κάτω από το έδαφος και αυτό δυσκόλεψε το έργο της ομάδας των πυροτεχνουργών.

Τον Νοέμβριο του 2014 οι γερμανικές αρχές εκκένωσαν 17.000 κατοίκους της πόλης Ντόρτμουντ, στη Δυτική Γερμανία, μετά την ανακάλυψη αεροπορικής βόμβας 1,8 τόνων που δεν είχε εκραγεί. Τη βόμβα είχαν ρίξει οι σύμμαχοι στη βιομηχανική περιοχή Ρουρ στη διάρκεια του πολέμου, και εντοπίστηκε καθώς ειδικοί ανέλυαν παλιές αεροφωτογραφίες της περιοχής.

rt.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ