ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΣΤΗΣΕ ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚ. €

Μεγάλες διαστάσεις προσλαμβάνει ένα σκάνδαλο παρατραπεζικής δραστηριότητας τραπεζικού διευθυντή, υπεράνω πάσης υποψίας.

Σύμφωνα με τη “Δημοκρατική”  η τράπεζα, που χθες υπέβαλε μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου (πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά μήνυση που υποβάλλεται εις βάρος του πρώην διευθυντή), τον καταγγέλλει για τη διάπραξη πλείστων όσων κακουργημάτων.

Του αποδίδεται συγκεκριμένα ότι με ιδιαίτερα τεχνάσματα εξαπάτησε πελάτες με ανύπαρκτες προθεσμιακές καταθέσεις και με μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς τρίτων αλλά και των ίδιων κι ότι πλαστογράφησε υπογραφές σε παραστατικά είσπραξης και τίτλους προθεσμιακών καταθέσεων!

Φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, της κακουργηματικής απιστίας και της εξακολουθητικής κακουργηματικής πλαστογραφίας.

Φέρεται να υπεξαίρεσε 200.000 από μία χήρα!

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, από τον έλεγχο των επιθεωρητών της τράπεζας έχει βεβαιωθεί ότι με ιδιαίτερα τεχνάσματα, υπεξαίρεσε 200.000 ευρώ από μια 85χρονη, άκληρη χήρα!

Οι επιθεωρητές, εξετάζουν ωστόσο ακόμη 11 καταγγελίες εις βάρος του για ανάλογα αδικήματα σε βάρος ισάριθμων  πελατών. Το ύψος των χρημάτων, που όπως καταγγέλλεται υπεξαίρεσε μέχρι σήμερα και που αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί από τον έλεγχο, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι πραγματικά τρομακτικό!

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις καταγγελίες των συνολικά 12 φερομένων ως θυμάτων του, που έχουν απευθυνθεί στη διοίκηση της τράπεζας, ο τραπεζικός διευθυντής, έχει υπεξαιρέσει 1.303.000 ευρώ, 392.000 Στερλίνες Αγγλίας και 40.000 δολάρια ΗΠΑ!

Τα αδικήματα, που του αποδίδονται φέρεται να έγιναν την περίοδο 2012-2015 χωρίς να αποκλείεται η τέλεσή τους και σε πρωθύστερο χρόνο! Οι επιθεωρητές δεν αποκλείουν μάλιστα το συνολικό ύψος των υπεξαιρέσεων να είναι μεγαλύτερο.

Ο διευθυντής φέρεται να έχει ομολογήσει

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι με την έναρξη της εσωτερικής επιθεώρησης στην τράπεζα από κλιμάκιο ελέγχου, ο καταγγελλόμενος διευθυντής, ομολόγησε τις πράξεις του και μάλιστα εγγράφως!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι τμηματικώς υπεξαίρεσε 200.000 ευρώ από την 85χρονη, ενώ για τα υπόλοιπα θύματά του ισχυρίστηκε ότι δεν έγιναν αναλήψεις εν αγνοία τους, προσθέτοντας παραπέρα ότι έδινε σε πελάτες προνομοιακά επιτόκια για να τους κρατήσει ως πελάτες της τράπεζας!

Φέρεται να “έφαγε” λεφτά ακόμα και από την οικιακή βοηθό του!

Στο μεταξύ μεγάλο θόρυβο έχει προκαλέσει και καταγγελία εις βάρος του από αλλοδαπή οικιακή βοηθό, που απασχολούσε στο σπίτι του και τον σύζυγο της!

Η αλλοδαπή, με τα πενιχρά έσοδα και ο σύζυγος της, που εργάζεται ως γυψοσανιδάς στη Ρόδο, ισχυρίστηκαν συγκεκριμένα, ότι τους έπεισε να επενδύσουν τις μικρές οικονομίες τους σε προθεσμιακή κατάθεση και προς τούτο του παρέδωσαν σε δύο περιπτώσεις 15.000 ευρώ.

Είχαν, όπως τόνισαν αρμοδίως, απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του ενώ ήταν βέβαιοι για την εγκυρότητα της συναλλαγής αφού τους χορήγησε τίτλο προθεσμιακής κατάθεσης για το ποσό που του παρέδωσαν προβαίνοντας σε δύο αναλήψεις από λογαριασμό τους σε άλλη τράπεζα αλλά και βιβλιάριο ταμιευτηρίου συνδεδεμένο με τη συγκεκριμένη προθεσμιακή.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο απευθύνθηκαν στην τράπεζα δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους κ. Ακη Μεϊμάρη και διαπίστωσαν ότι οι οικονομίες τους είχαν… “κάνει φτερά”.

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος προθεσμιακής κατάθεσης, που είχαν ήταν πλαστός, αν και φέρει πρωτότυπες υπογραφές και σφραγίδες αλλά και λογότυπο της τράπεζας, ενώ το βιβλιάριο καταθέσεών τους είχε μηδενικό υπόλοιπο.

Τι προέκυψε για την υπόθεση της χήρας

Από την εσωτερική επιθεώρηση της τράπεζας, ολοκληρώθηκε μέχρι στιγμής η έρευνα για την υπόθεση της 85χρονης, άκληρης χήρας, συνταξιούχου τραπεζικού υπαλλήλου.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι οι τίτλοι της προθεσμιακής κατάθεσης που της είχε χορηγήσει ο τραπεζικός διευθυντής ήταν πλαστοί.

Τα νούμερα των συγκεκριμένων προθεσμιακών καταθέσεων είναι τα ίδια με άλλες προθεσμιακές καταθέσεις που διατηρούσε στο ίδιο κατάστημα η 85χρονη, οι οποίες ωστόσο είχαν λήξει.

Το χαρτοφυλάκιό της, όπως προέκυψε, περιορίστηκε σε 67.839,78 δολάρια ΗΠΑ, 97.567,83 στερλίνες Αγγλίας και 201,05 ευρώ.

Επιβεβαιώθηκε ο ισχυρισμός της ότι την 15η Ιουνίου 2015 έγινε “σπάσιμο” της προθεσμιακής της κατάθεσης σε δολάρια ύψους 297.800 και ότι ποσό 230.000 δολαρίων μεταφέρθηκε σε λογαριασμό ταμιευτηρίου απ΄ όπου και αναλήφθηκαν 200.000 ευρώ.

Της δόθηκε πλαστός τίτλος προθεσμιακής κατάθεσης με ημερομηνία 29 Μαΐου 2015 έτσι ώστε να μην αποκαλυφθεί η υπεξαίρεση 200.000 ευρώ από άλλη προθεσμιακή της κατάθεση σε ευρώ!

Φέρεται παραπέρα να έχει διαπιστωθεί ότι στους πλαστούς τίτλους των προθεσμιακών της καταθέσεων επικόλλησε την υπογραφή δεύτερου υπαλλήλου από άλλη προθεσμιακή της κατάθεση.

Επιβαιώθηκε εξάλλου ότι οι υπεξαιρέσεις σε βάρος της συγκεκριμένης πελάτισσας είχαν ξεκινήσει πρίν τον Μαρτιο του 2013 σε άλλη τράπεζα, που απορροφήθηκε στην πορεία από εκείνη που εργαζόταν όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Συνολικά φέρεται να υπεξαίρεσε περί τις 100.000 ευρώ πριν τον Μάρτιο του 2013.

dimokratiki.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ