ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

Σε σχόλιο που εξέδωσε για το πρόβλημα με τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ενώ τα σχολεία ανοίγουν άμεσα, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα εξαναγκαστούν να επαναλάβουν τις αιτήσεις τους για πρόσληψη ως αναπληρωτές-ωρομίσθιοι για το σχολικό έτος 2015-2016, να ξαναστηθούν για ώρες στις ουρές των Διευθύνσεων.

Μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων, η καθυστέρηση στις προσλήψεις αναπληρωτών, οι μηδενικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών -αφού δεν έχουν γίνει ούτε καν οι προβλεπόμενοι από τον τρέχοντα κρατικό προϋπολογισμό μόνιμοι διορισμοί- δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό με χιλιάδες κενά.

Είναι ανάγκη να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών. Να ισχύσουν οι προηγούμενες αιτήσεις των εκπαιδευτικών και να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις όσων αναπληρωτών απαιτούνται για να καλυφθούν όλα τα κενά. Να αναγνωριστεί άμεσα όλη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Μοναδική διέξοδος απέναντι σε αυτή την κατάσταση, των χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών που συνυπάρχουν με χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, είναι η πρόταση πάλης του ΚΚΕ για μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ