13 ΕΚ. ΚΙΛΑ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Κυρίαρχο ρόλο στην αγορά σταφυλιών στην περιοχή αναμένεται να παίξει και φέτος ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου που θα απορροφήσει περίπου 13 εκ. κιλά διαφόρων ποικιλιών από τα μέλη του. Οι τιμές με τις οποίες θα παρέμβει φέτος στην αγορά το Οινοποιείο θα καθοριστούν στη γενική συνέλευση της Κυριακής, αν και όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές θα είναι τουλάχιστον ίδιες με πέρυσι έχοντας και αυξητικές τάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρύγος για το οινοποιείο Τυρνάβου θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών.

Η συνέλευση

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 10:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εμμανουήλειου η γενική συνέλευση με τα παρακάτω προς συζήτηση θέματα:

Θέμα 1ον: Ενημέρωση της  Γ.Σ., για τα υπάρχοντα αποθέματα, τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο των δεξαμενών και συζήτηση σχετικά με τα σταφύλια που θα  εισκομίζονται στον Συνεταιρισμό.

Θέμα 2ον: Απόφαση για την  εισκόμιση σταφυλιών από τα μέλη, πάνω από τις δηλωθείσες  ποσότητες. Καθορισμός ποινικής ρήτρας για τα μέλη, που δεν θα  εισκομίσουν  την   ποσότητα, που  θα αποφασιστεί. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την οργάνωση  του τρύγου, καθώς και τον χειρισμό των παραπάνω ζητημάτων.

Θέμα 3ον: Σύναψη βραχυχρόνιου δανείου, για την χορήγηση προκαταβολών στους εισκομιστές σταφυλιών, αγορά σταφυλιών, κρασιού, γλεύκους και για την αντιμετώπιση των εξόδων οινοποίησης, παραγωγής και διάθεσης  των προϊόντων. Λήψη εγγυητικών επιστολών.

Θέμα 4ον: Προτάσεις για το μέλλον του  Συνεταιρισμού.

Θέμα 5ον: Διάφορες ανακοινώσεις.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ