ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης είναι ανοικτό σε καθημερινή βάση  9π.μ- 2μ.μ με σκοπό την ενημέρωση και τη γνωριμία του κοινού με το χώρο του μουσείου του οποίου η αρχιτεκτονική είναι μοναδικής σπουδαιότητας και ομορφιάς αλλά και την επαφή του  με  εκθέματα που αφορούν την κατοχή και την εθνική αντίσταση.

Παράλληλα γίνεται γνωστό ότι στο χώρο της σοφίτας λειτούργει έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό και ενημερωτικό  υλικό στο όποιο αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίο οργανωθήκαν οι Θεσσαλοί αγωνιστές προκειμένου να απελευθερώσουν την πατρίδα από τις δυνάμεις του Άξονα, ο συντονισμός τους σε μυστικές οργανώσεις, αλλά και η διενέργεια σαμποτάζ  στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνονται καλούνται Θεσσαλοί πολίτες που έχουν στην κατοχή τους αντικείμενα της περιόδου της Εθνικής Αντίστασης να τα προσκομίσουν στο μουσείο προκειμένου να εκτεθούν και να αναδειχθεί η αξία τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2410-280220, κ.Σουφαράπη Σοφία και Βούλα Παπαδόντα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ