ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΡΑΨΑΝΗΣ

H  Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης του Δήμου Τεμπών ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία για 4η συνεχόμενη χρονικά την καλοκαιρινή εκστρατεία που για πρώτη φορά οργάνωσε φέτος  η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του FutureLibrary.

Με επικεφαλής την βιβλιοθηκονόμο Χάιδω Πανταζή και την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, πραγματοποιήθηκαν 43 συνολικά εκδηλώσεις για παιδιά , η συμμετοχή των οποίων στο πρόγραμμα ήταν για μια ακόμη χρονιά μεγάλη , ξεπερνώντας τις προσδοκίες .

Όλες οι δράσεις αντλούσαν τη θεματική τους από το σύνθημα Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη ….είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων,  μια μηχανή του χρόνου, ένας αρωματικός κήπος , ένα ραφείο λέξεων και άλλα πολλά.     Ο σκοπός της καλοκαιρινής εκστρατείας ,είναι προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας στο παιδικό και νεανικό κοινό, . Τα παιδιά μυούνται στο κόσμο της βιβλιοθήκης με ένα διαφορετικό τρόπο από αυτό που είχαν συνηθίσει μέχρι πρότινος , φιλικό, δημιουργικό και παράλληλα εκπαιδευτικό.  Η προσπάθεια επικεντρώνεται περισσότερο στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στα παιδιά, οι οποίοι θα γίνουν οι αυριανοί αναγνώστες.  Αξιοθαύμαστη ήταν και η προσέλευση πολλών εφήβων καθημερινά στη βιβλιοθήκη , που περνούσαν δημιουργικά την ώρα τους , κάνοντας στέκι τους την βιβλιοθήκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ