ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ “ΑΡΩΓΗ”

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την εργοδοσία του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ, η οποία, όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωση, “εξακολουθεί να έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους επι 7 μήνες, ενώ παράλληλα προχώρησε σε 4 εκδικητικές και παράνομες απολύσεις

συναδέλφων, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και με ένδικα μέσα διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους”.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής: “Είναι αστείος ο ισχυρισμός που επικαλέστηκε και στους 4 απολυμένους και στην τριμερή συνάντηση που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας μετά από αίτημα του ΕΚΝΛ που ζητούσε την ανάκληση των απολύσεων, ότι αυτές τις έκανε για οικονομικούς λόγους, όταν ταυτόχρονα έκανε και κάνει άλλες προσλήψεις.

Άλλωστε, αυτό έρχεται σε αντίθεση, με όσα δηλώνει η διεύθυνση της επιχείρησης, μέσα στο χώρο εργασίας, ότι όσοι συμμετείχαν στις απεργίες ή δικαστικά διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, θα τους απολύσει όλους τμηματικά, ενώ παράλληλα καλλιεργεί κλίμα φόβου και σε όσους μέχρι τώρα δεν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, για να μην κάνουν τίποτα.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί το Υπουργείο Εργασίας, τον αρμόδιο εισαγγελέα,  να παρέμβουν άμεσα για την ανάκληση των 4 εκδικητικών και παράνομων απολύσεων και για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους.

Καλεί επίσης και εκείνους τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και στην δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους, να πάψουν να δέχονται μοιρολατρικά αυτή την κατάσταση και να διεκδικήσουν μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τόσο τα δεδουλευμένα τους, όσο και την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων τους. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι η εργοδοσία θα τους λυπηθεί, αντίθετα και η απλήρωτη εργασία θα συνεχίζεται και απολύσεις πολλών ακόμα σχεδιάζονται. Γι’ αυτό συσπείρωση στο σωματείο Ιδιωτικής Υγείας και ανυποχώρητος αγώνας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ