ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙΣ

Με τεράστια έκπληξη διάβασα την καταγγελία του συναδέλφου Δ. Παπαποστόλου για την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας. Απαντώ λοιπόν:

Προνομιακή η θέση του αιρετού του ΠΥΣΠΕ; κάτι θα γνωρίζει καλύτερα ο συνάδελφος, αφού έχει επιλέξει να είναι αιρετός σε διάφορες θέσεις πάνω από μια 10ετία. Αντιθέτως, υπηρετώ την εκπαίδευση 26 χρόνια ως μάχιμος εκπαιδευτικός της τάξης, ενώ ως αιρετός του ΠΥΣΠΕ μόνο 8 μήνες.

Προσωπικές φιλοδοξίες; ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ; Εγώ που παραιτήθηκα από Διευθυντής Σχολείου, γιατί συνειδησιακά δεν μπορούσα να υπηρετήσω  μια κατάπτυστη και τιμωρητική αξιολόγηση; Ή εκείνος που ως πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ έπρεπε να δείξει το δρόμο  της αντίστασης και όχι να σπεύσει πρώτος να καταθέσει το φάκελο αξιολόγησής του; Έτσι είναι οι αγωνιστές;

Νέο συνδικαλιστικό ύφος;  Η Εκκίνηση ανέλαβε το προεδρείο του συλλόγου και έφερε πραγματικά νέα ήθη σε όλα τα επίπεδα. Στηρίξαμε την ενότητα του σωματείου, ενδιαφερθήκαμε προσωπικά για τον κάθε συνάδελφο αδιαφορώντας για την πολιτική του τοποθέτηση ,καταθέσαμε καινοτόμους προτάσεις, αγωνιστήκαμε με ζήλο για να υπερασπίσουμε τα αιτήματα και τα δίκαια του εκπαιδευτικού κινήματος.

Στη διάρκεια της θητείας μου ο συνάδελφος με στοχοποιούσε, γιατί κατείχα δύο θέσεις (του προέδρου και του αιρετού), πράγμα που δεν είναι ασυμβίβαστο. Τώρα με μέμφεται γιατί κατέχω μόνο μία θέση. Ξέρει τι θέλει ή το μένος αυτό προέρχεται από την απώλεια των αξιωμάτων που κατείχε;

Συμβουλές: Συμβουλές μπορεί να δίνει σ΄εκείνους που εξουσιάζει! Η Εκκίνηση δε δέχεται συμβουλές από ανθρώπους με παλαιοκομματική αντίληψη, συντηρητική σκέψη και εγκιβωτισμένο ορίζοντα. Η Εκκίνηση αποτελείται από μια πλειάδα άξιων συναδέλφων που κανείς δεν είναι αναντικατάστατος ή μοναδικός. Όσο για την επιλογή μου να διατηρήσω τη θέση του αιρετού του ΠΥΣΠΕ, αυτή οφείλεται στην αταλάντευτη θέση τη δική μου και της παράταξής μου να λειτουργεί το ΠΥΣΠΕ με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, πράγμα που μάλλον ενοχλεί το συνάδελφο.

Τέλος δηλώνω ότι όσο και να προκληθώ δε θα επανέλθω, γιατί θέλω να κρατήσω ψηλά το επίπεδο της Εκκίνησης.

*Αιρετός του ΠΥΣΠΕ ν. Λάρισας

Πρώην πρόεδρος του συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ